Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Offentlig Privat Samarbeid (OPS)

Skanska er verdensledende innen området Offentlig Privat Samarbeid (OPS). Konseptet innebærer ofte en rekke økonomiske fordeler for kunder, skattebetalere, brukere og utbyggere.

Hva er OPS?

Offentlig privat samarbeid (OPS) er en samarbeidsform som innebærer at Skanska tar helhetsansvaret for prosjektering, bygging, drift og vedlikehold av privatfinansiert infrastruktur. Livssyklusperspektivet er grunnlaget for utviklingsarbeidet. Det er snakk om effektivisering – ikke privatisering.

Våre OPS-tjenester

Skanskas ekspertise innen OPS bygger på omfattende kunnskap innen finansiering, prosjektutvikling og utbygging. Vi har vært pionérer innen utvikling og drift av fremgangsrike prosjekter både i Skandinavia, Storbritannia og Latin-Amerika.

Vår prosjektportefølje

Skanskas OPS- portefølje består av prosjekter innen transport- og kraft og eneergisektoren, samt sosial infrastruktur som skoler og sykehus. Vi har utviklet noen av verdens mest ambisiøse OPS-prosjekter.