Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Sterk start i USA

Skanska-konsernets finansielle muskler gjorde utslaget da First Congregational United Church of Christ i Washington skulle fornye sitt "gamle hus".

First Congregational United Church of Christ i Washington DC

First Congregational United Church of Christ hadde i mange år ønsket å videreutvikle tomten der kirken har ligget helt siden 1868. Da den opprinnelige utvikleren fikk problemer med finansieringen i kjølvannet av finanskrisen, tilbød Skanska Commercial Development seg å skaffe den nødvendige kapitalen for å realisere prosjektet. For oss innebar prosjektet, med sin attraktive beliggenhet sentralt i Washington DCs forretningsdistrikt, en unik mulighet til å ta steget over "dammen". Et vellykket utviklingsprosjekt her ville utgjøre den perfekte entré på det amerikanske markedet.
Kirkesamfunnet fattet tillit til vår finansieringsevne, og kontrakt ble inngått. Kirken beholdt eierskapet til den delen av tomten som kirkens nye bygg skulle beslaglegge, mens Skanska Commercial Development overtok rettighetene til å utvikle og bygge moderne, bærekraftige og fleksible kontorlokaler.

Skinnende kube
Det nye bygget, på ti etasjer og totalt 18.800 kvadratmeter, er blitt en vakker, skinnende kube med grønne tak og glassfasader som reflekterer himmelen. Som alle nye Skanska-bygg skårer det høyt på bærekraftighet (LEED Gold) og har funksjonelle planløsninger som gir svært effektiv arealutnyttelse, mye dagslys og flott utsikt. Kirken, som selv holder til i halve førsteetasjen og hele andreetasjen av bygget, på totalt 25.000 kvadratmeter, har fått det den ønsket; lyse, vakre og imøtekommende lokaler tilpasset en moderne kirkes aktiviteter.
Byggets høye standard og beliggenhet ­nær offentlige kontorer og knutepunkt for kollektivtrafikk, har gjort det lett å få leietakere. Hoveddelen av bygget er leid ut til et konglomerat av PR- og lobbyselskaper.

Solid samarbeidspartner
For oss i Skanska Commercial Development har prosjektet vært en glimrende anledning til å presentere selskapet for det amerikanske markedet. Prosjektet demonstrerer hvordan Skanska, som ett selskap, produserer verdi for våre kunder: Konsernets finansielle styrke muliggjør investeringen, som igjen åpner for byggeprosjektet, som til slutt resulterer i et banebrytende og bærekraftig bygg som tiltrekker både leietakere og investorer.
For våre kunder, betyr dette trygghet. De vet at vi, med det solide Skanska-konsernet i ryggen, har størrelse, styrke, kompetanse og kapasitet til å ta rollen som totalleverandør og

Fakta
Byggherre: Skanska Commercial Development USA

Entreprenør: Skanska USA

Etasjer: 10

Areal: 18.800 kvadratmeter

Miljøklassifisering: LEED Gold

Ferdigstilt: 2012