Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Endelig på plass

I januar 2014 åpnet Skanska dørene på det nye hovedkontoret og lot medarbeiderne ta sitt nye arbeidsmiljø i bruk. Pernilla Widlund, endringsleder, forteller om begynnelsen på reisen - fra gamle vaner til en aktivitetsbasert arbeidsplass.

Tekst: Gabriella Sköldenberg, Foto: Magnus Liam Karlsson

 

Da de første medarbeiderne gikk inn i Entré Lindhagen møttes de av flytteambassadører. På de grønne t-shirtene sto ordene "Spør meg".

- Under samtlige fire innflyttingsdager i januar hadde vi folk på plass som kunne svare på medarbeidernes spørsmål. Vi var veldig ivrige på at alle skulle få et positivt førsteintrykk, og at ingen skulle behøve å være urolige for at de ikke skulle komme i gang med arbeidet sitt, sier Pernilla Widlund.

De siste årene har Pernilla Widlund jobbet med implementeringen av Skanskas nye måte å jobbe på, der arbeidsmiljøet er en viktig del av endringen. Grunnlaget i det nye arbeidsmiljøet kan oppsummeres med at i stedet for å ha en fast arbeidsplass kan man velge mellom flere ulike miljøer som støtter den oppgaven man har. For eksempel et kreativt møte i loungen, svare på e-post i det åpne kontorlandskapet eller være konsentrert og uforstyrret i et lite rom eller i et bibliotekmiljø.

- Generelt sett har reaksjonene på det nye kontoret vært bra, selv om det er noen som opplever en viss frustrasjon, sier Pernilla Widlund.

I takt med at medarbeiderne har blitt kjent med sin nye arbeidsplass, har tidligere ønsker om eksempelvis flere møterom som kan reserveres blitt færre og færre. Man har lært at det fungerer like bra at man bestemmer møteplass med kollegaene og finner den plassen som passer behovet, uten å måtte reservere på forhånd.

På hovedkontoret har hver medarbeider et hjemmemiljø med et personlig oppbevaringsskap og alle overflater har blitt tilpasset behovene i de forskjellige enhetene. Det jobbes fremdeles med å identifisere nødvendige tilføyelser i visse arbeidsmiljøer, for eksempel flere skjermer.

- Fordelen er at kontoret er fleksibelt utformet og kan enkelt justeres. Men det handler også om at mennesker ofte havner tilbake til gamle vaner og at man må tørre å prøve på noe nytt. Finnes ikke det jeg trenger akkurat her, kan jeg like gjerne gå til et annet miljø som stemmer bedre med det jeg ønsker. Du kan egentlig fortsette å jobbe på samme måte her som du alltid har gjort, men gjennom å bruke ulike arbeidsplasser som passer bedre dine aktiviteter blir du mer effektiv. Jeg er glad for at det er mange som uttrykker glede over at de på så kort tid har forstått hvordan de best kan utnytte de ulike miljøene.

Et område som har skapt en viss bekymring er hvordan lederne skal arbeide med sine avdelinger med tanke på det nye arbeidsmiljøet, når man ikke treffes på samme måte som ved sin faste arbeidsplass som tidligere. I ettertid skulle Pernilla Widlund ønsket at hun hadde jobbet mer med lederne og nettopp det spørsmålet før flyttingen.

- Men vi må også finne ut av hva det virkelig dreier seg om - savner man å sitte på faste plasser med kollegaer fordi det er uvant, eller gjør det oss mer produktive? Nå ser vi nærmere på akkurat det spørsmålet. Jeg har denne rollen ut 2014 og styringsgruppen er fremdeles der. Vi følger utviklingen tett, blant annet gjennom dialog og undersøkelser. Både med tanke på den fysiske arbeidsplassen og den nye måten å jobbe på.

På spørsmål om Pernilla Widlund har et favorittmiljø selv svarer hun at det kommer helt an på hva hun skal gjøre. Men Greenroom, et stilleområde i et bibliotekmiljø, er en arbeidsplass hun virkelig setter pris på å jobbe i når det har vært mange møter i løpet av arbeidsdagen.

- Ledere som for eksempel har hatt eget kontor tidligere setter pris på å jobbe i Greenroom når de må konsentrere seg fullt og helt om en arbeidsoppgave. På et kontor stopper folk opp i døråpningen for å kunne prate litt, men når du sitter i et stilleområde vet alle hva som gjelder. Miljøene hjelper oss å vise repsekt for andres arbeid.

De besøkende og kundene som kommer innom da, hva synes de?

- De er nysgjerrige på hvordan vi har møblert hjemmemiljøet og hva vi har gjort med tanke på behovene og utformingen av områdene. Wow-reaksjonen kommer først og fremst i møterommene med alle de smarte funksjonene.

Anna Wenner  

"Vi ønsker å være i et uformelt miljø"

Anna Wenner, viseadministrerende direktør, Skanska Infrastructure Development AB

- Sofagruppen i tilknytningen til hjemmemiljøet passer bra for våre mandagsmøter der teamet treffes over funksjonsgrensene. I blant er det sensetiv informasjon som er på agendaen, men samtidig vil vi være i et uformelt miljø.

- Fordelen med den aktivitetsbaserte arbeidsplassen er at det er mye enklere å treffe folk i bygningen, og samtidig møter man andre personer på en helt annen måte. Min egen utfordring er å ta meg tid til å stille inn stolen og å koble skjermen til laptopen mellom møtene.

 

Anna Forsberg

"En perfekt forelesningssal"

Anna Forsberg, forretningsutvikler Green Business, Skanska Sverige AB

- Lindhagesalen er en perfekt forelesningssal med god belysning, vakre møbler og flotte tekniske muligheter, som ikke føles tom selv om det ofte er mindre grupper som man foreleser for.

Jeg setter også stor pris på medarbeiderloungen - en rolig oase der man kan sitte alene eller jobbe sammen med andre.

Fordelen med å jobbe aktivitetsbasert er at man treffer så mange ulike mennesker, men det har tatt tid å finne rutinene for å velge riktig arbeidsmiljø.

 

Hans Wallström

"Her treffer jeg ofte kollegaer"

Hans Wallström, leder for bærekraft, Skanska Commercial Development Nordic

- Jeg liker å trene og setter pris på at det finnes tilgjengelige lokaler med gode veiledere. Bonusen er at man ofte treffer kollegaer her, som man kanskje ikke ellers løper med. Jeg pleier for eksempel å trene body pump, functional moves, spinning og zumba - den siste av de er det mange menn som ikke tør å prøve seg på. Zumba gir mulighet til å danse, trene og ikke minst le av seg selv.

Jeg setter pris på kontorlandskap og takket være den aktivitetsbaserte arbeidsplassen finnes det nå alltid kollegaer å sitte sammen med, sammenlignet med tidligere da mine nærmeste kollegaer ofte var ute.

Den eneste ulempen er at det i blant kan være vanskelig å finne plass i det miljøet jeg helst vil være i.

Besøksmagnet

At Skanska er en av de første bedriftene til å innføre et aktivitetsbasert arbeidsplass og dessuten gjør det i et av de største kontorene i Sverige, har lokket mange eksterne besøkere. Siden kontoret åpnet dørene i januar 2014 i år har det vært over 400 besøkere og Skanskas avdeling for utvikling viser nesten daglig rundt nye besøkende på kontoret. - Ettersom det finnes så mye å fortelle om huset har man laget et manus som den som viser rundt kan bruke, sier Pernilla Widlund, ansvarlig for implementeringen av det nye arbeidsmiljøet. Ikea, ABB, IF, Swedbank, SAAB, Arbeidsformidlingen, Vinova, Electa og Ica er noen av bedriftene som hittil har vært på besøk. Interessen har vært ekstra stor rundt hvordan Skanska har jobbet med spørsmål om behovtilpassing og hjemmemiljø, ettersom det ikke har eksistert lignende i Sverige tidligere. De besøkende er også nysgjerrige på Skanskas grønne løsninger og hvordan den aktivitetsbaserte arbeidsplassen fungerer i dag.