Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Nå får aktiviteten styre

Rom

Først ut var deler av Skanska i Malmø og Gøteborg. Nå har hele hovedkontoret i Stockholm flyttet til en ny, aktivitetsbasert arbeidsplass.

Tekst: Helena Kämpfe Fredén Foto: Oskar Omne

Det ble en ganske unik flytteprosess da Skanskas hovedkontor flyttet til nye lokaler i Entre Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm i januar 2014. Drøyt tusen personer fikk ny kontoradresse. Men den største forandringen skjedde på et langt mer strukturelt plan. Ingen har sin egen pult lenger – Skanskas nye kontor er en helt og holdent aktivitetsbasert arbeidsplass.

Glasskule

Fremtidens kontor har grønne løsninger.

– Det er ganske unikt at et så stort selskap gjennomfører en slik omstilling, mener Pernilla Widlund, endringsleder for Skanskas flytting til aktivitetsbaserte arbeidsplasser.

Reisen begynte for et par år siden da Skanskas styringsgruppe for nytt hovedkontor bestemte seg for hvordan det nye kontoret skulle se ut. Johan Karlström, administrerende direktør i Skanska, forteller at medarbeiderundersøkelsene var viktige.

Det daværende kontoret passet bare til 50 prosent av arbeidsoppgavene i løpet av en arbeidsdag. Og bare 40 prosent av kontorplassene var i bruk en vanlig dag – mange av plassene sto tomme mesteparten av dagen. Likevel manglet det ofte møterom og stillerom.

- Vi jobber på en ny måte i dag, mer prosjektorientert. Takket være teknologien kan medarbeiderne velge å sitte på andre steder; ute hos kunder eller hjemme. De fleste av oss må kunne jobbe fokusert deler av arbeidsdagen, og da må lokalene bidra til det. Resten av tiden må vi kunne samhandle. Da trenger vi et annet type miljø, sier Johan Karlström.

- En viktig drivkraft var å skape et kontor som ikke bare fungerer nå, men også i fremtiden. I en stadig mer mobil verden der mange jobber utelukkende med mobil og bærbare pc-er, er det nesten et must å ha et dynamisk arbeidsmiljø, sier Pernilla Widlund, endringsleder for Skanskas flytting.

- I en stadig mer mobil verden er det nesten et must å ha et dynamisk arbeidsmiljø, sier Pernilla Widlund i Skanska.

 

Før satt medarbeiderne på hovedkontoret i et åpent landskap. Der var mulighetene for å trekke seg tilbake og jobbe konsentrert ganske begrensede. På en aktivitetsbasert arbeidsplass er det mulig å variere og tilpasse arbeidssituasjonen. Men det er også andre viktige fordeler, forteller Johan Karlström. På en stor arbeidsplass som Skanska blir det lett vanntette skott mellom ulike avdelinger og grupper.

- Vi ville gi medarbeiderne våre bedre forutsetninger i jobben. Vi er overbeviste om at kunnskap kommer til å spres på en bedre måte mellom ulike avdelinger. Hver etasje har fått et kafétorg, og det er en stor fellesflate på gateplan. Det blir flere muligheter til å ha spontane møter. Idéene vil flyte bedre, mener han.

- Samtidig oppgraderer vi oss skikkelig når det gjelder AV-hjelpemidler, for eksempel videokonferanseutstyr og teknologi som gjør oss mer mobile.

 

Rom

Det har blitt sagt før, men tåler å gjentas: å gå over til en aktivitetsbasert arbeidsplass handler om langt mer enn å kjøpe nye møbler og gi hver ansatt et låsbart skap. Skanska har gått grundig til verks. Pernilla Widlund har jobbet i et drøyt år med å forankre den nye arbeidsmåten hos medarbeiderne.

- Det handler om en adferdsendring for mange, å begynne å jobbe på en litt annen måte. Endringer kan føles litt ubehagelige i starten, så jobben min har handlet mye om å informere og øke forståelsen for hva aktivitetsbasert arbeid i Skanska innebærer. Å la medarbeiderne få prøve det ut, og være tilgjengelig for å svare på alle spørsmål, sier hun.

I fjor kunne medarbeiderne gå på foredrag og workshops om den nye arbeidsmåten. Lederne fikk målrettet informasjon. De har en viktig rolle når det gjelder forankring og informasjonsspredning. Og i løpet av året ble det bygd et pilotkontor i de da værende lokalene.

Johan Karlström

Johan Karlström, adm. dir. i Skanska

- Vi møblerte pilotkontoret slik det ville bli på vårt nye kontor. Tanken var at hver og en skulle kunne teste hvordan det er å jobbe aktivitetsbasert. Da får man et bedre bilde av hva det innebærer, mener Pernilla Widlund.

Før sommeren ble det gjennomført en liten spørreundersøkelse blant medarbeiderne. Seks av ti var positive før overgangen til aktivitetsbasert arbeidsplass. Siden har det blitt gjort enda mer for å forankre den nye arbeidsmåten blant de ansatte.

- Det ble også tilbudt opplæring i hvordan man kan bruke mindre papir. I løpet av innflyttingsperioden var mange ressurser tilgjengelige for å svare på spørsmål. Det var oppfølgingsmøter med hver enhet etter et par uker. I januar skjedde den store flyttingen til nordvestlige Kungsholmen. Som nabo får de blant annet Nordea. De går også over til aktivitetsbaserte arbeidsplasser.

Johan Karlström forteller at leietakere og kunder tar kontakt for å få høre mer om flyttingen og den nye arbeidsmåten.

- Det er viktig for oss å leve som vi lærer. Nå kan vi vise at vi selv er ledende innenfor kontorutvikling, noe som selvfølgelig er positivt for businessen. Det er ikke hovedmålet, men et pluss i margen så klart, sier han.

adm. dir. Johan Karlström om …

Den nye aktivitetsbaserte arbeidsplassen

”Når alt er på plass vil vi ha et arbeidsmiljø som bidrar til åpenhet og spontane møter. Man kommer til å treffes på en naturlig måte. Man kommer til å treffe arbeidskolleger man ikke hadde kontakt med før, treffe andre enn de man jobber med til daglig. Jeg tror at det er bra for hele Skanska.”

Reisen mot fremtidens arbeidsplass

Skanska Øresund prøvde ut aktivitetsbasert arbeidsplass fra februar 2012. Nå jobber alle i Skanska Øresund på denne måten.

Før sommeren 2013 gikk Skanska Fastigheter i Gøteborg over til aktivitetsbasert arbeidsplass med vellykket resultat.

I januar 2014 flyttet Skanskas hovedkontor til nye lokaler på Kungsholmen. Hele arbeidsplassen med drøyt tusen medarbeidere er en aktivitetsbasert arbeidsplass.

Sommeren 2014 flytter regionkontoret i Malmø til nye lokaler, der alle de 400 medarbeiderne kommer til å jobbe aktivitetsbasert.