Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Derfor bruker vi BIM i Skanska

Digitale informasjonsmodeller (BIM) reduserer risiko, automatiserer og effektiviserer, skaper bedre samarbeid og gir bedre kvalitet på sluttproduktet.

Skanska bruker digitale informasjonsmodeller (BIM) i alle totalentrepriseprosjekter. Vi bruker også BIM i andre entrepriseformer.

Reduserer risiko

Ved å bruke BIM i tidlig fase, bidrar vi til økt kontroll og redusert risiko for feilprosjektering og byggetabber. Alle prosjektdeltagere kan enkelt hente ut den informasjonen de trenger med noen tastetrykk.

Automatiserer og effektiviserer

Tidligere tidkrevende oppgaver i prosjektering og produksjon kan nå gjøres mye enklere. Alt er tilgjengelig i modellen, godt organisert og klar til å høstes for analyser, visualisering og kommunikasjon.

Skaper bedre samarbeid

Man trenger ikke lenger å sitte med tegningene i den ene hånden og spesifikasjonene i den andre. Alle har til enhvert tid riktig informasjon, enten de driver med prosjektering, styring av prosjekter eller er ute på byggeplassen.

Gir bedre kvalitet

Alle kan se en detaljert modell av det ferdige bygget før det står ferdig. Man kan enkelt se hvordan alternative løsninger og byggesekvenser påvirker helheten. Dermed får man færre feilvurderinger og et bedre sluttresultat.

BIM er basert på åpne internasjonale standarder og kan derfor integreres med andre systemer. BIM legger for eksempel til rette for smarte løsninger for forvaltning, drift og vedlikehold.

BIM er en del av Skanskas styringssystem. Skanska lærer opp egne ansatte i BIM gjennom prosjektlederutdanningen GNIST. Selskapet har også en egen BIM-avdeling som følger opp prosjektene og holder interne kurs.

Kontakt oss for mer informasjon:

Kristian Balke

Head of Department
+47 98 21 00 42
E-post Kristian Balke »