Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk
Skanska Future Day 2014

Skanska Future Day

Futureday konferansen i 2026 handlet om utvikling av smarte, grønne og trygge knutepunkter. Info om Futureday 2017 vil komme!

Her finner du rapporten fra Future Day 2016:

Video: Slik bygger vi Hovin-lokket på en sommerferie:

Futureday – konferansen som samler næringsliv, politikere og myndigheter til erfaringsutveksling og diskusjon om aktuelle bærekraftige løsninger knyttet til det bygde miljø.

Konferansen er en møteplass der komplekse spørsmål løftes og hvor vi søker felles løsninger for fremtiden. Tema for fjorårets konferanse var hvordan smarte knutepunkt kan bidra et til bærekraftig byutvikling for mennesker og miljø.  

 

Noen av de du kunne møte i i 2016 var:

Verdens mest komplekse knutepunkt

Gjenoppbyggingen av transportknutepunktet Ground Zero har tatt mer enn ti år. Nå står det endelig ferdig. Den arkitektoniske perlen Oculus våker over de som oppsøker området både som turister, som pårørende og de 250.000 daglige pendlerne. Ground Zero er kanskje verdens mest komplekse knutepunkt.

Hva skjer på den globale knutepunktfronten?

Snøhetta har vært involvert i en rekke internasjonale knutepunktutbygginger. Tonje Frydenlund, MD i Snøhetta Norden & Europa, presenterer noen internasjonale eksempler med utgangspunkt i norske utfordringer – hva er felles, og hva kan gjenbrukes?

Stockholm 2070 – når starter planleggingen?

Skal man utvikle et samfunn må man tørre å se langt frem i tid. Anders Danielsson, konserndirektør i Skanska AB forteller om arbeidet med visjonen for Stockholm 2070 som handler om hvordan Sveriges største by kan og bør planlegge og utvikle en bærekraftig vekst i bolig og infrastruktur.

Fremtidens ultimate knutepunkt

Hvordan ser et knutepunkt ut 20 år frem i tid? Tett, høyt, komplekst, sosialt utfordrende? Vi har utfordret arkitekturstudentene og på Futureday gir de oss sitt framtidsscenario.

Londons grønne soner

Ved hjelp av smart teknologi kan man skape miljøvennlige knutepunkt med reduserte lokale utslipp. Mark Jenkinson, City Director i Siemens, orienterer om hvordan London har delt byen inn i grønne soner

Har vi knute på tråden – eller gode knutepunkt?

Hvor er gutta med krigstraumer i bagasjen, kvinnen med tiggerkoppen, og =OSLO-selgeren når byens nye torg og møteplasser planlegges? Ragnhild Hærem Østmo, næringslivsansvarlig i Kirkens Bymisjon, bringer nye perspektiver inn i utviklingen av gode knutepunkt.

Ulven-lokket på en sommerferie

Et lokk over Ulvensplitten vil gjøre nye grøntområder tilgjengelig, reduserer ferdsels-barrierer og bidra til økt fortetting. Vi viser hvordan et slikt lokk kan realiseres i løpet av en sommerferie ved rett og slett å «kjøre» det på plass.

Smarte knutepunkt – hvor skal Oslo de neste årene?

Leder for Samferdsel- og miljøkomiteen i Oslo kommune Eirik Lae Solberg (H) og Victoria Marie Evensen (Ap) leder for Byutviklingskomiteen gir hver sin politiske kommentar på Oslos by- og knutepunktutvikling.

Musikalsk innslag

Den fantastiske jazzmusikeren Maren Selvaag skal spille på Futureday. Selvaag er pianist og komponist, og valgte nylig å spille inn sin nyeste musikkvideo i spektakulære omgivelser på Vassbotn bru i Vestfold. Høsten 2016 gir hun ut sin debutplate, under eget navn, «Close to Shore». Vi gleder oss til å oppleve Maren Selvaag 9. juni. www.marenselvaag.com

Konferansier

Margrethe Geelmuyden leder Geelmuyden Kieses bransjegruppe for eiendomsutvikling. Hun har 25 års erfaring med kommunikasjon og strategi, som rådgiver, foreleser, forfatter, journalist, og lobbyist. Som aktiv forkjemper for grøntområder i Oslo har Margrethe sittet i styret i Oslo og Omland Friluftsråd. Hun er nå direktevalgt medlem i Hovedstyret i Oslo Venstre.