Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Sikkerhetsuka 2014

Sikkerhetsuka 2013

Skanska vier ekstra oppmerksomhet til sikkert arbeid i alle ledd av produksjon og planlegging i uken 5. – 11. mai. Kampanjen er en av verdens største på sitt område.

Kampanjen omfatter 57.000 egne ansatte, mer enn 200.000 ansatte hos underentrepenører og samarbeidspartnere, og mer enn 10.000 bygg- og anleggsplasser. I Norge innebærer markeringen arrangementer, øvelser og oppgaver på mer enn 100 prosjekter og kontorer.

Blant aktivitetene som gjennomføres, er sikkerhetssamtaler, et hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet, beredskapsøvelser, og diskusjoner om sikkerhet.

Nullvisjon

Målet er null ulykker i en bransje som dessverre er mer ulykkesutsatt enn andre. Omtrent 40 prosent av alle dødsulykker på arbeidsplasser skjer i bygg- og anleggsbransjen. Erfaringen fra Skanskas sikkerhetsuke viser at antall ulykker kan reduseres betydelig.

Tema for Sikkerhetsuka 2014 er: Vi jobber sammen for alles sikkerhet. Det betyr at Skanska i år fokuserer på ulike aktiviteter der medarbeidere snakker og jobber sammen, dette for å øke kompetansen og bevisstheten rundt sikkerhet blant både egne ansatte og samarbeidspartnere.

Sikkerhet viktigst

Alle skal komme seg like hele hjem etter en arbeidsdag hos Skanska, og Sikkerhetsuka skal bidra til dette.

- Sikkerhet går foran alt i Skanska. Arbeidet med sikkerhet kan aldri hvile, men for å markere betydningen av temaet, har vi hvert år en hel uke der sikkerhet vies ekstra oppmerksomhet. Skal vi bli bedre, må vi samarbeide. Vi må ta lærdom av hverandres kompetanse og erfaringer. Alle våre prosjekter må sørge for god involvering i planleggingsfasen. Over hele verden forplikter 57 000 Skanska-ansatte seg til å forhindre ulykker. Det er nettopp dette Sikkerhetsuka handler om; at alle i Skanska, og alle våre samarbeidspartnere, setter av én uke til å fokusere ekstra på sikkerhet. Dette skal også minne oss på det som skal være gjeldende hver eneste dag gjennom hele året: Sikkerhet er det viktigste av alt, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Ståle Rød.

Kontaktpersoner for mer informasjon:

Pål P Syse

Kommunikasjonsdirektør
+47 98 21 00 01
E-post Pål P Syse »

Christopher Griffiths

Kommunikasjonsrådgiver
+47 45 86 92 34
E-post Christopher Griffiths »