Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Sikkerhetsuka 2016

Skanska vier ekstra oppmerksomhet til sikkert arbeid i alle ledd av produksjon og planlegging i uken 25 – 30. april. Kampanjen er en av verdens største på sitt område.

Kampanjen omfatter 57 000 egne ansatte, mer enn 200 000 ansatte hos underentrepenører og samarbeidspartnere, og mer enn 10 000 bygg- og anleggsplasser over hele verden. I Norge gjennomføres det arrangementer og beredskapsøvelser på mer enn 100 prosjekter og kontorer.

Blant aktivitetene som gjennomføres, er sikkerhetssamtaler, et hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet, beredskapsøvelser, og diskusjoner om sikkerhet.

Nullvisjon
Målet er null ulykker i en bransje som dessverre er mer ulykkesutsatt enn andre. Omtrent 40 prosent av alle dødsulykker på arbeidsplasser skjer i bygg- og anleggsbransjen.

Tema for Sikkerhetsuka 2015 er planlegging for å fjerne de seks dødsrisikoene:

  • konflikt menneske-maskin
  • fall fra høyde
  • fallende gjenstand (løfteoperasjoner)
  • konstruksjonssvikt
  • elektrisk spenning
  • eksplosjon

Planlegg dagen
Gjennom de siste 20 årene har disse seks dødsrisikoene krevd mange liv på bygge- og anleggsplasser over hele landet. Alle som er tilknyttet Skanskas kjernevirksomhet har arbeidsoppgaver og arenaer hvor man påvirker sikkerheten til de som faktisk utfører jobben ute på byggeplassen. Dette innebærer at alle som er involvert i våre prosjekter, uansett fase av prosjektet eller rollen man har, skal vektlegge risikoanalyse og planlegging for å håndtere dødsrisikoene. Planlegging for å unngå ulykker skal være en ryggmargrefleks hos alle ansatte i Skanska, i alle faser av våre prosjekter. 

Alle skal komme seg like hele hjem etter en arbeidsdag hos Skanska.