Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Muligheter for lærlinger

Du blir med i et lag ledet av en erfaren bas hvis du begynner som lærling i Skanska. Du får din egen fadder som følger deg opp i det daglige.

I læreperioden gjennomgår du et fastsatt opplæringsprogram som sikrer deg den varierte praksisen og innføringen i faget som læreplanen krever.

Du får også oppfølging og veiledning av en personalmedarbeider som blant annet har ansvaret for opplæringen din. Hos personalmedarbeideren kan du alltid søke råd og støtte dersom det er noe du lurer på.

Hos oss får lønn i henhold til tariffavtalene for de enkelte fag og støtte til førerkort kl. B med inntil 18 000 kroner. Du blir medlem i egen pensjons- og forsikringsordning og du får husleietilskudd hvis du må bo borte fra hjemmet. Alle lærlinger blir invitert på lærlingtreff i løpet av læretiden.

Under hele læretiden din vil du også bli fulgt opp av Opplæringskontoret for byggfag. Opplæringskontoret har i oppgave å se til at opplæringen du får hos oss er i henhold til Opplæringslova.

Du avlegger fagprøven etter to år. Før den avlegges får du beskjed om du blir fast ansatt i Skanska etter læretiden. Det er ingen automatikk i at du blir ansatt hos oss etter endt læretid, men vi ønsker selvfølgelig at dyktige fagfolk blir hos oss etter at fagprøven er bestått.

Hvem får læreplass i Skanska?

Vi tar inn lærlinger i tømrer- og betongfagene, vei- og anleggsfag, asfaltfag, fjellarbeidsfag, anleggsmaskinførerfag og anleggsmaskinmekanikerfag.

De fleste av våre lærlinger har utdanningsrett. De kommer direkte fra videregående skole for å ta to års læretid i Skanska. Vi gir imidlertid også mulighet for læreplass for voksne, over 21 år. Ungdom som ikke har gjennomført relevant videregående opplæring kan også søke læreplass hos oss.

Det er mulig å få læreplass uten å ha fullført VG1 bygg- og anleggsteknikk og VG2 anleggsteknikk eller byggteknikk. I slike tilfeller vil læretiden trekke seg over flere år, og du må gjennomføre den teoretiske opplæringen når det gis tilbud om dette ved en videregående skole der du bor.

Dersom du ønsker mer informasjon om denne måten å bli lærling på, kontakt ditt nærmeste opplæringskontor. Dette finner du på byggopp.no.

Skal jeg velge bygg eller anlegg i Skanska?

Skanska har både bygg- og anleggsvirksomhet.

I vår byggvirksomhet bygger du for eksempel boliger, kontorbygg og sykehus. Du er tilknyttet et av våre distriktskontor og jobber på prosjekter i nærheten. Du reiser altså hjem etter endt arbeidsdag.

I anleggsvirksomheten bygger du for eksempel veier, broer, kraftstasjoner og tunneler. Du reiser rundt der jobbene er, og bor på brakke de ukene du er på arbeid. På brakken jobber det kokker som sørger for mat og rene rom. I anleggsvirksomheten jobber du vanligvis etter en 12-9 ordning. Det vil si at du jobber i 12 dager og har ni dager fri.

Slik søker du læreplass

Vi mottar gjerne en søknad fra deg. Skriv kort om deg selv og hvorfor du ønsker læreplass hos oss. Oppgi hvilket fag du søker læreplass i, hvilken skole og linje du går på, og eventuell tidligere utdanning, arbeidserfaring og praksis. I søknaden er det viktig at du får med alle personalia, som navn, fødselsdato, adresse, postnummer og poststed, telefonnummer og e-postadresse.

Søknader uten kopi av karakterutskrifter, vitnemål og relevante attester, blir ikke prioritert behandlet.

Du sender søknaden per epost til en av kontaktpersonene under.

Bygg   
Trøndelag Tømrerfag, betongfag Erik Bjørgen
Bodø Tømrerfag, betongfag Siv Rendal
Narvik Tømrerfag, betongfag Ernst Ove Liljebakk
Oslo Tømrerfag, betongfag Cecilie Gude
Drammen Tømrerfag, betongfag Cecilie Gude
Kongsberg Tømrerfag, betongfag Cecilie Gude
Møre og Romsdal Tømrerfag, betongfag Cathrine Gresdal
Rogaland Tømrerfag, betongfag Kate Seland
Arendal Tømrerfag, betongfag Lisbeth Erland
Kristiansand Tømrerfag, betongfag Lisbeth Erland
Farsund Tømrerfag, betongfag Hildegunn Wehus
Porsgrunn Tømrerfag, betongfag Anne Turid Johnsen
Bergen Tømrerfag, betongfag Jørn Yngve Ommedal
Florø Tømrerfag, betongfag Hilde Ladsten
Østfold og Akershus Tømrerfag, betongfag Nils Witnes

 

Anlegg   
City Builder  Oslo og Stavanger Vei-og anleggsfag, betongfag Grete Espen
Industri, Bro og Marine hele landet Betongfag Grete Espen
Martinsen & Duvholt Osloområdet Anleggsmaskinfører, vei- og anleggsfag Janne Tufteland
Samferdsel og Energi hele landet Fjellarbeidsfag, anleggsmaskinfører, anleggsmaskinreparatør, elektrofag Kari Marie Johansen
Vassbakk og Stol Rogaland og Hordaland Fjellarbeidsfag, anleggsmaskinfører, anleggsmaskinreparatør, vei- og anleggsfag Leif Jakobsen

 

Annen virksomhet i Skanska   
Acusto Oslo Tømrerfaget Ole A. Garnvik
Entreprenørservice Osloområdet spesialområder Sofie E. Kallar
Husfabrikken Steinkjer / Nord-Trøndelag Tømrerfaget, industri Anita Langland
Skanska Asfalt Oslo Asfaltør Anne Hassel
  Mandal Asfaltør Linda Simonsen
  Halden Asfaltør Knut Østensvig
Skanskahuset Oslo Kontorfag Solveig Ullevålseter
Stålfabrikken Steinkjer / Nord-Trøndelag Platearbeider Cathrine Hansen
UCO/ EDK UCOs avdelinger over hele Norge Stillasbyggerfaget, elektrofag Tom Gulliksen