Du er her

Skanska i Norge

Her finner du informasjon om ledige stillinger, boliger til salgs, våre prosjekter, kontakter og annen informasjon om Skanska i Norge

Lukk

Standard
13.04.2012 09:00 CET

Skanska bygger Europas største passivhus-studentby

Skanska har skrevet kontrakt med Studentskipnaden i Trondheim (SiT) om byggingen av Lerkendal studentby. Studentbyen blir Europas største passivhus-studentby. Totalentreprisen har en kontraktsverdi på 288 mill. Nok og inngår i ordretilgangen for 2. kvartal.

Skissetegning

Skanska starter i april byggingen av 612 hybelenheter fordelt på seks blokker, like ved Lerkendal stadion i Trondheim. Førsteetasje i alle blokkene vil bestå av en parleilighet og to bokollektiv for seks studenter. Resterende etasjer vil bestå av to parleiligheter og to bokollektiv. Studentboligene vil bidra til et betydelig løft i botilbudet for studentene i Trondheim. Prosjektet får en utpreget miljøprofil ved at det skal bygges etter passivhusstandarden.

- Vi har gjennom et svært bra samarbeid med SiT kommet frem til et meget godt prosjekt som vil glede en stor studentmasse. Vår prosjektutviklingskompetanse er helt avgjørende for å lykkes med denne typen prosjekt, og jeg er sikker på at begge parter vil bli fornøyde med resultatet. Det er også gledelig å se at SiT er konsekvent i satsingen på fremtidsrettede grønne studentboliger, sier regiondirektør i Skanska, Jomar Grøtan.

Lerkendal studentby med sine 612 boenheter utgjør sammen med de 644 på Berg Studentby, som Skanska også har bygd for SiT, en betydelig mengde moderne og grønne boenheter for studenter i Trondheim. 

- Vi opplever den samme entusiasmen og kraften i samarbeidet med Skanska i dette prosjektet som vi gjorde i samarbeidet om Berg studentby. Beliggenheten til prosjektet er helt ideell i forhold til byens utdanningsinstitusjoner, sier administrerende direktør i SiT, Knut Solberg.

Contact information