c

Å bo i et hjem fra Skanska

Vi møter ofte kunder som forteller om følelsen når de første gang trer over dørterskelen til sitt nye hjem. Selv om de vet akkurat hvilken benkeplate de har valgt, fargen på soverommet eller baderomsinteriøret, er det en helt spesiell opplevelse å se den ferdige boligen.

Men visste du at i et nybygget hjem fra Skanska finnes det mange ting som er litt annerledes enn om du sammenligner det med en bruktbolig?

Høye krav gjør at du kan ha høye forventninger

Byggestandarden har gjennomgått mange forbedringer gjennom de siste tiårene, og i dag stilles det svært tøffe krav til nybygg. Vi bygger hus med tettere konstruksjon, tykkere vegger og bedre isolering. Dette igjen påvirker at energiforbruket går ned. Dobbeltisolerte vinduer og lyddempende gulv sørger for et lavere lydnivå mellom leilighetene enn i en gammel bolig.

Nye hjem er planlagt for nye tider

For at vi hele tiden skal levere til og over forventing, gjennomfører vi flere undersøkelser hvert år hvor kunder får fortelle om hvordan de ser sitt hjem. Vi intervjuer også mennesker som har bodd i sine hjem et par år og forsøker å finne ut hva de er fornøyd med og hva de ønsker å forandre. Resultatene blir lagt til grunn når vi tegner nye hjem for våre kunder.

Det finnes mange eksempler som viser hvordan vi tilpasser oss til hva kunden ønsker i dag og i framtiden:

  • Ventilasjon og luftkvalitet har stor innvirkning på hvordan vi har det. I våre boliger er det effektive ventilasjonssystemer der luften som kommer inn varmes opp av den som passerer ut (varmegjenvinning). Sammen med byggets tette konstruksjon minskes faren for temperaturfall, trekk og temperatursvingninger. Resultatet er at du kjenner deg friskere og sover bedre om natten. Og som bonus blir oppvarmingskostnaden lavere.
  • Høy standard med parkettgulv i alle rom og moderne badeværelser.
  • El-uttak – i nye leiligheter er det mange flere uttak, tilpasset vår moderne livsstil, for ladere, data, tv-er, kaffemaskiner og juicepresser.
  • Jordfeilbryter er alltid standard i våre hjem og gir en ekstra trygghet.
  • Vanligvis er en vegg i stuen forberedt for at du skal kunne henge opp en TV.
  • Alle flater og døråpninger er tilpasset for at det skal være mulig å manøvrere en rullestol gjennom alle rom, også på balkongen eller uteplassen.
  • Skjerpede brannkrav gjør at hver eneste leilighet i dag er bygget som en egen branncelle. Skulle ulykken være ute hos naboen, er sjansen mindre for at din leilighet skal påvirkes.

Kjøkkenet – fra arbeidsplass til hjemmets hjerte

I den første delen av 1900-tallet var kjøkkenet hovedsakelig en plass for matlaging. De fleste kjøkken var små, i hvert fall sammenlignet med resten av hjemmets totale areal og det var utenkelig å la gjestene sitte på kjøkkenet og spise middag. Før århundreskiftet og tidlig på 1900-tallet var kjøkkenet også noens soverom.

I dag er kjøkkenet stedet hvor alle samles, til måltidene, men også til lekselesing, spill og hjemmekontor. Mange foretrekker derfor en åpen eller halvåpen løsning mellom kjøkken og stue. I et hjem fra Skanska er leilighetene tilpasset den moderne livsstilen.

Denne siden ble sist oppdatert: 24.05.2017