c

De flytter inn til Lillestrøms beste utsikt

Aveny Vest på Lillestrøm er Skanskas første miljøsertifiserte boligprosjekt, med arkitektur og detaljer som skiller seg tydelig ut. – Du får litt New York-følelse, sier Per Øyvind og Ann-Kristin Iversen, som straks flytter inn i en av toppleilighetene.

Per Øyvind og Ann-Kristin Iver i leiligheten deres.

Lekre overflater i tre, teglstein og metall preger de varierte fasaden ut mot nabogatene. Opp mot himmelen brytes linjene i ulike høyder, så sola slipper inn i parken som kommer mellom byggene. Og de romslige takterrassene har fri utsikt over småhusbebyggelsen omkring.  

Alt er løst med konsekvent hensyn til energieffektive og grønne løsninger, som har sikret Aveny Vest BREEAM-NOR sertifisering.

Det er med andre ord ikke et gjennomsnittlig boligprosjekt som denne våren tar i mot nye byboere. To av de som gleder seg til å komme på plass er Per Øyvind og Ann-Kristin Iversen. Tre år er gått siden de så tegningene i visningssenteret og signerte kjøpekontrakt med bare en halvtimes betenkningstid. 

– Vi så at en mulighet som dette ikke kommer igjen. Denne beliggenheten er unik, konstaterer Per Øyvind fornøyd.  

– Vi bor i enebolig på Kjeller i dag, og ble fascinert av den romslige toppleiligheten med stor, privat takterrasse og nydelig, vestvendt utsikt mot småhusbebyggelsen og Vollaparken. For oss passet dette perfekt! 

Vi møter paret på besøk i leiligheten der kjøkkenet begynner å komme på plass, og siste finish legges på overflatene. Om noen få uker bor de i drømmeleiligheten. 

– Her har vi tre minutter å gå til toget, der vi kommer til Oslo på ti minutter. Vi finner alt vi trenger hundre meter unna, fordi vi bor i sentrum av sentrum. Vi falt også for prosjektet fordi de har valgt ulike materialer og forseggjorte fasader, byggene har forskjellige høyder, vi får en park i midten og ikke minst et sju meter bredt fortau langs miljøgata utenfor, forteller Per Øyvind mens og Ann-Kristin nyter synet av Lillestrøms fineste utsikt. 

– Stemningen i kvartalet minner litt om å komme til New York, så vi synes navnet Aveny Vest klaffet veldig godt! 

Karl Moriggi er prosjektsjef eiendomsutvikling i Skanska, og svært fornøyd med responsen Aveny Vest har fått i markedet. Da de 80 første leilighetene ble lagt ut for salg i 2018, ble over halvparten solgt første dag. Innen utgangen av mai 2021 er alle disse overlevert – mens de 40 neste leilighetene i byggetrinn to overleveres kundene etter sommeren. Av de 57 boligene i trinn tre, er kun fem fremdeles ledige. 

– Beliggenheten er det aller viktigste, men vi har også tegnet et prosjekt som folk liker å se på og som skaper en fin overgang mellom byen på den ene siden og hagebyen på den andre siden. Det betyr mye, konstaterer Moriggi. 

Prosjektet er trukket tilbake for å gi plass til et sju meter bredt fortau ut mot Torvgata, der fire fredede eneboliger er nærmeste nabo på motsatt side. Dette blir en aveny som skaper et helt nytt rom i byen, sier Karl Moriggi. 

Her er det lett å bo uten bil, så sykkelparkering har fått svært god plass både inne og ute. I tillegg har samtlige parkeringsplasser fått ladeboks for elbil, og hver leilighet betaler kun for strømmen de selv bruker. 

For Per Øyvind er det spesielt én ting han gleder seg til, etter mange år som huseier:

– Det skal bli godt å se at snøen laver ned til vinteren, uten å måtte ta fram snøfreseren for å holde gårdsplassen åpen! Det tenkte jeg på da jeg satte den bort for noen uker siden: Dette var siste gang. Bare dét blir en oppgradering i seg selv!  

Aveny_Vest_4
1.
Aveny_Vest_1
2.
Aveny_Vest_2
3.