c

Bjørndalen i Kristiansand

Bydel Bjørndalen er i ferd med å vokse frem på østsiden av Lund. Med få minutters sykkeltur fra sentrum av Kvadraturen, finner du Kristiansands nyeste bydel. På et sted som mange forbinder med trafikk, vokser det i dag frem et grønt og frodig bymiljø - med byens kanskje største park.

Magnus Høyem prosjektleder i Skanska Eiendomsutvikling er ikke rent lite stolt over det som skjer på Lundsiden;

"Sjekk dette flotte bygget som reiser seg her (kommer det høylytt mens han peker stolt på første trinn ut - Parken Syd). Med en flunkende ny REMA1000 i første etasje og felles takterrasser i flere plan - er det tydelig at dette har slått godt an i markedet, forteller Høyem.

"Da vi lanserte Parken Syd, var det nok mange som ikke helt visste hva de skulle forvente. Men så snart salget var i gang, har det vært stor interesse for disse leilighetene - og står i dag som en flott ambassadør for hele bydelen her.

Hva er det som gjør Bydel Bjørndalen så unik?

Det er flere ting vi vet folk setter pris på, men kanskje det mest spennende er det store, felles parkanlegget som blir selve hjertet av Bjørndalen. Her blir det frodig, grønt og sosialt! Store områder med rekreasjon og hygge for alle aldre - en oase av de sjeldne. Stier gjennom hele området samt sildrende bekk som gir en helt egen dimensjon.

Det andre som folk påpeker, er den sentrale beliggenheten. Hver dag går det 366 bussavganger hver vei, rett utenfor. Sykkelekspressen blir nærmeste nabo og gjør sentrum kun 8 minutters tur unna, da skjønner flere og flere at dette blir en bydel hvor det å kanskje leve uten bil kan realiseres. Ikke bare er det grønt. det er funksjonelt og tilgjengelig, noe som verdsettes av folk i alle generasjoner.

Men der Parken Syd er første trinn ut, er det heller ikke det eneste?

"Nei, det er masse spennende som skjer her. Innerst i Bjørndalsalléen har vi nettopp besluttet byggestart for Bjørndalen Allé - første trinn". Dette er 31 fantastiske leiligheter fordelt på tre bygg tegnet av DARK arkitekter fra Oslo. Unik arkitektur, romslige leiligheter og helt strøken beliggenhet.

I tillegg har vi lansert Bjørndalen Hage, som er nærmeste nabo på innsiden av Parken Syd. 24 leiligheter med flott beliggenhet inn mot parken, med gode planløsninger. Det mest unike her er at det i første etasje kommer en flott barnehage, som vil gi bydelen både barneglede og liv. Vi ser fra andre byer at også voksne ønsker nærhet til f.eks. barn eller barnebarn, og her er det veldig flotte muligheter for det. Vi vet også at Hilde Sundstøl som skal drive barnehagen her, er opptatt av involvering av omgivelsene rundt for å skape gode rammer og opplevelser for barn.

For Bjørndalen er ikke bare bolig?

"En bydel er selvsagt mer enn bare bolig, og langs E18 vil det etableres flere bygg som vil inneholde ulike typer for næring. Det kan være kontorer og butikker, i kombinasjon med leiligheter. Med den sentrale beliggenheten som Bjørndalen har, vet vi det vil være et attraktivt sted å etablere arbeidsplasser med eksponeringsmuligheter.

Samtidig tror vi at både fremtidige beboere kan både jobbe her og ikke minst ta i bruk de kortreiste mulighetene som finnes gjennom de butikker og tjenester man vil finne her, avslutter en engasjert Magnus Høyem.

Besøk mittbjorndalen.no for mer info om prosjektet

Se opprinnelig artikkel i Boligmagasinet

image104j.png