c

Aktivisering og coworking på Workplace Oo

Workplace Oo på Storo er et stort og spennende kontorprosjekt som nå nærmer seg ferdigstillelse. Bygget er utviklet med fokus på fleksible og flerfunksjonelle arealer.

workplace-oo-skisseartium-storo
1 / 3
workplace-oo-artium-storo
2 / 3
workplace-oo-storo
3 / 3

Skanska-prosjektet Workplace Oo ble igangsatt på spekulasjon vinteren 2016. Det viste seg å være en god beslutning, og tidlig i byggeprosessen ble det klart at Helsedirektoratet ville bli første leietaker til å flytte inn i bygget. Nå er flere leietakere på plass og den siste i rekken er coworking-selskapet Evolve Business Space.

Fleksibilitet i fokus

Det arkitektoniske uttrykket på bygget er spennende – og samtidig funksjonelt. Vi har lagt vekt på løsninger som er tidløse og fleksible, sier utleiesjef Sabine Bartler i Skanska Commercial Development Norway.

– Det har vært viktig for oss å aktivisere bygget, spesielt arealer som tradisjonelt sett kun brukes noen få timer i døgnet. Det er viktig å oppmuntre og utfordre brukerne til å finne nye måter å benytte alle tilgjengelige arealer på. For å lykkes med det, må vi som utviklere tilrettelegge for utvidet bruk ved hjelp av god infrastruktur, utforming og design.

Workplace Oo består av to bygningskropper som er knyttet sammen av et stort innvendig atrium. Atriet fungerer som byggets hjerte og er flerfunksjonelt.

– Her har vi en uformell møteplass som fungerer som en del av byggets restaurant på dagtid. På kveldstid kan arealet bli brukt som et stort eventlokale. Helsedirektoratet samlet alle sine 600 ansatte her til en stor innflytningsfest med scene og liveband. Det var fantastisk morsomt å se at arealet faktisk fungerer slik vi har tenkt, sier Bartler.

Interiøret i fellesområdene har tatt utgangspunkt i profilen til Oo - som bl.a. betyr elv. Fargepalletten er nordisk med lyse gråtoner og innspill fra vann og natur. Det er brukt naturlige materialer som tre, stein og kork. Hele atriet er kledd i lyse trespiler. Hovedelementene illustrerer stener som slynger seg rundt i det store åpne atriet. Formene skal være appellerende å bevege seg rundt og fungere som soneinndelinger, men også være spennende å se ned på fra kontorlokalene.

– Selv har jeg «flyttet» arbeidsplassen min til hjertet av Workplace Oo. Her kan jeg arbeide uforstyrret ved å velge et område som er litt skjermet, eller jeg kan sette meg mer tilgjengelig for andre. Jeg har også nesten alle møtene mine her. For tiden har jeg kanskje Oslos største aktivitetsbaserte arbeidsplass, ler Bartler.

Coworking på Workplace Oo

Aktivitetsbaserte arbeidsplasser er noe Skanska har pratet varmt om i mange år. Workplace Oo er utviklet med tanke på at kontorlokalene skal være fleksible og tilrettelagt for ulike typer arbeidsplassdesign. Det skal være et hyggelig sted å besøke, et inspirerende sted å jobbe og et smart sted å samarbeide.

I forlengelsen av dette har Skanska Commercial Development Norway nå leid ut arealer til coworking-selskapet Evolve Business Space. Evolve tilbyr coworking i et aktivitetsbasert miljø.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne ønske Evolve velkommen til Storo. Vi har et stort fokus på fleksibilitet i prosjektene våre og opplever en klar dreining i bransjen mot kortere kontrakter og mer fleksible avtalestrukturer, så et coworking-konsept er et godt og naturlig tilskudd på Workplace Oo. Med Evolve i bygget får vi små og store leietakere som jobber side om side. Det vil tilføre ytterligere aktivitet og puls og er noe både bygget og øvrige leietakere vil dra nytte av, sier Bartler.

Denne siden ble sist oppdatert: 22.11.2018