Kontorsnakk

Kontorsnakk

Inspirerende tanker og idéer om arbeidslivet og kontoret.

Hvordan ser fremtidens arbeidsplass ut? Hvordan bidrar den til kreativitet, produktivitet, fellesskap og til å ta frem det beste i ledere og medarbeidere? Som kontorutvikler utvikler vi i Skanska fremtidens arbeidsplass. Vi vet at forventningene og kravene til arbeidsplassen er i stadig endring. Med Kontorsnakk ønsker vi å utforske og forstå morgensdagens arbeidsliv og krav til arbeidsplassen.

Ønsker en mer fleksibel jobbhverdag

Etter mer enn et år på hjemmekontor tar vi med oss både gode og dårlige erfaringer. Hvilke endringer vil denne kunnskapen føre til når det gjelder måten vi jobber på fremover?

Les artikkelen

Hva gir trivsel på arbeidsplassen?

Hvordan påvirkes vi av omgivelsene rundt oss, og hva har arbeidsplassens utforming å si for helse, trivsel og effektivitet? Svaret vil kanskje overraske deg.

Les artikkelen

Har mål om klimanøytral kontorutvikling

Samarbeid, innovasjon og store visjoner må til hvis eiendomsbransjen skal redusere sine klimagassutslipp. På Helsfyr i Oslo utvikler Skanska Næringseiendom et sirkulært kontorbygg som tar sikte på å bli et FutureBuilt-forbildeprosjekt.

Les artikkelen

Ønsker mer gjenbruk i byggebransjen

Mad har tatt en ledende posisjon innen gjenbruksarkitektur, og deler gjerne sine erfaringer med andre. - Skal vi lykkes med gjenbruk må hele bransjen jobbe sammen, sier Noora Khezri i Mad.

Les artikkelen

Nye kontorlokaler ga mer fleksibilitet

Høsten 2018 flyttet drøyt 600 ansatte i Helsedirektoratet til splitter nye kontorlokaler i Workplace Oo på Storo. Der har de fått en helt ny arbeidshverdag i et fleksibelt, effektivt og miljøsmart bygg.

Les artikkelen

Slik kan kontorflytting gi vekst

En flytteprosess er en gyllen mulighet for positiv organisasjonsutvikling i bedriften. Det er særlig fire faktorer som kan bidra til vekst etter flytting, mener forsker Lars Berger ved NTNU.

Les artikkelen