c

Utvikleren om den gode arbeidsplassen

Sofia Ekerlund er markedsansvarlig for helse/WELL i Skanska Commercial Development Öresund. Hun stiller seg spørsmålet ”Hvordan kan man få folk til å føle seg bedre når de kommer hjem fra jobben, enn da de dro?”

Sofia Ekerlund, markedsansvarlig helse/WELL i Skanska Commercial Development Öresund: ”Hvordan kan man få folk til å føle seg bedre når de kommer hjem fra jobben, enn da de dro?”

På vårt frokostseminar om "Den gode arbeidsplassen" fortalte Sofia Ekerlund om Skanskas arbeid med sunne arbeidsplasser og helse- og velværesertifiseringen WELL Building Standard. 

Kan du fortelle om de aller viktigste kriteriene for en god arbeidsplass sett fra ditt ståsted?

– For meg personlig er naturen viktig. Å få lov til å komme utenfor bygget. Beliggenheten til kontoret er derfor viktig for meg. Hvilken vei jeg kan gå til jobben, at jeg kan ta meg en tur ut i lunsjen og se noen trær og litt vann. Det bidrar til at jeg blir mer opplagt utover ettermiddagen. Siden planter og materialer som gir oss assosiasjoner til naturen har veldig positiv effekt på helsen vår, har vi i Skanska også fokus på å ta mer natur inn i byggene våre. Et annet viktig aspekt for meg er det sosiale. At det finnes treffpunkter, enten det er ved kaffeautomaten, i trappen eller i gangen. Jeg trenger et sosialt samspill med kollegaene mine for jeg liker å lufte tankene mine med andre, og mener at man blir mer kreativ sammen.

Er det andre ting?

– Selv om det er kjedelig og åpenbart, så må jeg si luften. Det er jo utrolig viktig! Jeg tror vi må jobbe mer med dette aspektet. Dagslys er også et veldig viktig aspekt. Jeg kjenner at jeg blir sliten det etter to timer inne på et mørkt rom uten dagslys. Det selvsagte valget for hvor man beveger seg i et bygg er også av betydning. Hvorfor er ofte trappene gjemt bort?

Mener du at å bevege seg i arbeidstiden er viktig?

– Ja, det mener jeg. Hva er det første du kommer til i store bedrifter? Det er veldig ofte heisen. Vi er jo late som mennesker, vi vil jo helst gå den enkle veien. Men hvis vi presenteres for en trapp som det første vi kommer til, som i tillegg er fin og fristende å gå i, da vil vi naturligvis velge den. På den måten kan vi styre hvordan vi beveger oss rundt i et bygg.

Tenker dere noe på farger?

– Vi har mer fokus på materialer, så kan bedriftene fargesette sine egne varemerker slik de ønsker. Men jeg oppmuntrer kundene til å bruke farger. Jeg elsker jo farger selv, det gjør meg glad!

Tekst: Hélène Andersen
Foto: nyebilder.no

Denne siden ble sist oppdatert: 24.10.2018