c

Skanska utvikler Staup Helsehus for Levanger kommune

Pressemelding 05.08.2015 10.11 CET

Skanska har signert kontrakt med Levanger kommune om bygging av Staup Helsehus i Levanger. Kontrakten har en verdi på ca. 145 millioner kroner.

Kontraktsignering for bygging av Staup Helsehus i Levanger. F.v.: Prosjektsjef Frode Berg, prosjektleder Eva Forseth Andreassen og prosjektleder Svein Roger Troset (Levanger kommune).

Skanska, med partnere HRTB Arkitekter og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, har blitt valgt av Levanger kommune til å bygge helsehuset på Staup. I alt seks selskaper var prekvalifisert til jobben, og kommunen valgte til slutt Skanska som entreprenør. Kontrakten ble signert tidligere i sommer.

- Vi er svært tilfreds med at Levanger kommune viser oss denne tilliten, og ser frem til å realisere et flott og solid Staup Helsehus sammen med våre samarbeidspartnere HRTB Arkitekter og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, sier Frode Berg, prosjektsjef i Bygg Trondheim i Skanska.

Etter først å rive ca. 3000 m2 bygningsmasse som i dag står på tomten, skal Skanska føre opp Staup Helsehus. Det vil bestå av fire fløyer over to plan med tilhørende kjeller og et parkeringsanlegg. I tillegg skal det opparbeides store utomhusarealer med felles sansehage mellom fløyene, og en egen skjermet sansehage for avdeling for demente. Helsebygget har et areal på ca. 7500 m2, mens parkeringsanlegget utgjør ca. 800 m2. Skanska gjennomfører prosjektet som totalentreprise.

Arbeidene ble påbegynt i juli 2015, og helsehuset skal etter planen stå ferdig i oktober 2016. Kontrakten, som har en verdi på ca. 145 millioner kroner, bokføres i Skanskas ordrereserve for Q3 2015.

--


For mer informasjon fra Skanska, kontakt:
Frode Berg, prosjektsjef Bygg Trondheim, mob: 91707364
Benedicte Bratt Jakhelln, kommunikasjonsrådgiver, mob: 98210445

Om Skanska
Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 58.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.