c

Undertegnet avtale om utbygging av Skogmo

Pressemelding 09.03.2016 09.00 CET

Telemark fylkeskommune har signert en avtale med Skanska om utbygging av Skogmo videregående skole.

Skogmo videregående skole vil stå ferdig sommeren 2017.

Skolen skal gjennomgå betydelige oppgraderinger og utvidelser. Avdelingen for teknisk industriell produksjon (TIP), som i dag holder til på Hjalmar Johansen avdeling Klosterskogen, skal flytte til Skogmo. I tillegg planlegges det flere omfattende endringer i inngangsparti, resepsjon, kantine, auditorium, bibliotek og uteområder.

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen er glad for det nå nærmer seg utbygging. - Det er flott at vi har kommet hit og har signert kontrakten. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Evensen.

Etter en pris- og designkonkurranse, der flere leverandører konkurrerte om å levere et forslag som totalt sett var best på løsning, pris og kompetanse, ble Skanska innstilt som vinner av konkurransen, sammen med blant andre Hus Arkitekter. Samspill og forprosjekt er nå gjennomført i henhold til utviklingsavtalen og har dannet grunnlaget for den omforente byggekontrakten, som skal leveres som NS 8407 Totalentreprise.

Ser frem til å begynne
Siden tildelingen i fjor sommer har Skanska planlagt og prosjektert utbyggingen, i nært samarbeid med skolen. Distriktssjef i Porsgrunn fra Skanska, Even Larsen, ser frem til å ta fatt på det videre arbeidet sammen med elever og lærere på Skogmo. - Prosjektgruppen og skolens administrasjon har samarbeidet meget godt i samspillfasen, så alt ligger til rette for at vi sammen skal bygge en flott skole som gir både elever og lærer et godt læringsmiljø, sier Larsen.

Ferdig sommeren 2017
Byggingen av Skogmo videregående skole starter etter planen våren 2016 og skal være ferdig sommeren 2017.  

Kontakt: Christopher Griffiths, Senior rådgiver