c

Skanska og Ferd bygger 251 nye boliger på Ensjø

Pressemelding 12.05.2016 10.00 CET

Skanska Norge AS har signert kontrakt med Tiedemannsbyen DA om utbygging av boligprosjektet Utsiktskvartalet på Ensjø. De 251 boligene skal bygges i totalentreprise og kontrakten for første trinn har en verdi på 225 millioner kroner.

Utsiktskvartalet i Tiedemannsbyen

Godt samarbeid om forvandlingen av Tiedemannsbyen på Ensjø
Tiedemannsbyen DA er et samarbeidsprosjekt mellom Ferd Eiendom og Skanska, der partene eier 50% hver. Utsiktskvartalet er det tredje boligprosjektet i rekken av samarbeidet om å utvikle området i Tiedemannsbyen på Ensjø.

- Vi har et veldig godt samarbeid med vår partner i Tiedemannsbyen DA – Ferd Eiendom. Vi utnytter hverandres kompetanse på markedssiden, men også på gjennomføring av prosjektet, sier Regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

199 boliger er allerede overlevert kunder, og 210 boliger er i produksjon. Da det nå også er vedtatt oppstart av det siste feltet i dette prosjektet, blir Utsiktskvartalet en del av forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger, kontorer og et mangfold av servicetilbud.

- Tiedemannsbyen og området rundt er i rask og positiv utvikling som boområde. I tillegg har dette kvartalet en meget god beliggenhet med felles takterrasser og god utsikt, forteller Gåsvik.

God salgstakt for første byggetrinn
Utsiktskvartalet omfatter totalt 251 boliger. Det vil bygges med god variasjon av leilighetstyper og størrelser, som varier fra toroms til femroms. Byggetrinn 1 omfatter 106 boliger, som ble lagt ut for salg før årsskiftet.

- Prosjektet har solgt bra og det er også årsaken til at det første byggetrinnet nå går i produksjon, avslutter Gåsvik 

De første boligene vil ferdigstilles sommer 2018, og hele prosjektet vil være ferdig til sommeren 2019.

 

Skanska i Norge 
Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 43.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA

Ferd Eiendom
Ferd Eiendom er en aktiv eiendomsinvestor som er ansvarlig for all eiendomsvirksomhet i Ferd. Ferd Eiendom besitter solid kompetanse innenfor eiendomsutvikling, marked og forvaltning. Gjennom strategisk forvaltning av eiendomsporteføljen og gjennomføring av nye utviklingsprosjekter bidrar Ferd Eiendom til å skape varige verdier og sette tydelige spor.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Carl Brynjulfsen, Direktør Ferd Eiendom, 926 97 629
Helen Gåsvik, Regiondirektør, Skanska Eiendomsutvikling: 982 10 470
Marius Tunstad, Regiondirektør Bygg Oslo, 458 69 306