c

Skanska investerer i og bygger et nytt kontorprosjekt i Oslo

Pressemelding 18.11.2016 08.20 CET

Skanska bygger kontorprosjektet «Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo. Prosjektet har en totalinvestering på NOK 630M.

Skanska bygger kontorprosjektet «Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo.

Workplace Oo blir et fleksibelt og miljøsmart kontorbygg med en utleiekapasitet på ca. 24 000 kvadratmeter. Kontorbygningen blir liggende på Storo/Nydalen like ved knutepunktet Storo, i nærheten av Ring 3. Prosjektet miljøsertifiseres etter BREEAM NOR Excellent, og Skanska vil implementere sitt eget utviklede og patenterte kjølesystem Deep Green Cooling i bygget. Det er første gang at dette Skanska-konseptet skal benyttes i et norsk bygg. Teknologien er allerede testet i flere Skanska prosjekter i Sverige. Prosjektet «Workplace Oo» har fått støtte fra Enova for bruk av innovativ teknologi, og vil bli et svært energieffektivt nybygg.

- Vi gleder oss til å sette i gang med dette prosjektet, og er sikre på at det vil bidra til en positiv utvikling av Storo. Etterspørselen av effektive og smarte kontorlokaler øker, og med vår kompetanse i Skanska som både utvikler, byggherre og entreprenør sikrer vi et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, forteller Direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggingen av prosjektet starter opp januar 2017, og skal ferdigstilles høsten 2018.

- Vi ser fram til å komme i gang med byggingen. Som entreprenør får vi komme tidlig inn i utviklingsfasen og bidra med vår kompetanse og erfaring. Dette skaper bedre og kostnadseffektive løsninger. Her skal vi levere et kontorbygg av svært høy kvalitet med et godt innemiljø for fremtidige leietakere, sier konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh. Byggekontrakten har en verdi på NOK 440M, og inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.

 

Kontaktpersoner i Skanska:
Camilla Krogh, Konserndirektør Skanska Norge Bygg: 98 21 00 69
Bjørn Mattsson, Direktør Skanska Commercial Development Norway: 92 85 16 16

 

Om Skanska: Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 43.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.