c

Skanska bygger Østerbø kraftverk for 350 millioner kroner

Pressemelding 24.04.2017 08.30 CET

Skanska skal bygge Østerbø kraftverk i Høyanger kommune i Sogn og Fjordane. Kontrakten har en verdi på ca. 350 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal 2017. Skanskas kunde er SFE Produksjon som gjennomfører prosjektet i samarbeid med BKK Produksjon.

Nykjevatnet er et naturlig magasin med stor lagringskapasitet og veldig god reguleringsevne.

Kontrakten omfatter driving og sikring av ca. 7,1 km tunnel; boring av fire sjakter; utsprengning av kraftstasjon i fjell, samt betongarbeider i kraftstasjon, portal og i flere inntak oppe i fjellet. Flere av arbeidstedene er veiløse og vil kun ha adkomst med helikopter.

Østerbø kraftverk skal bygges 600 meter inne i fjellet ved Østerbø. Lenger oppe i fjellet skal kraftverket hente vann fra magasinet i Nykjevatnet, som igjen får overført vann fra blant andre Strupefossvatnet i Mjølsvikvassdraget. Området byr på spesielt gode, naturlige forutsetninger for vannkraft. Nykjevatnet er et naturlig magasin med stor lagringskapasitet og veldig god reguleringsevne.

- Tradisjonelle vannkraftsutbygginger er et viktig kjerneområde for vår anleggsvirksomhet og vi er glad for å ta del i enda et prosjekt hvor vi kan bidra til å ta vare på våre kilder for fornybar energi, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge.

Kraftverket vil ha en årlig middelproduksjon på 165 GWh, som tilsvarer omtrent strømforbruket til 8000 husstander. Byggestart er mai 2017 og prosjektet vil være ferdigstilt i løpet av 2020.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Steinar Myhre, Konserndirektør Anlegg Skanska Norge AS: 92 85 12 53

Magnar Myklatun, prosjektsjef Skanska Anlegg: 92 85 14 04

Geir N. Linge, Kommunikasjonssjef Skanska Norge AS: 92 25 11 25