c

Skanska bygger for Bertel O. Steen

Pressemelding 20.09.2017 07.00 CET

Skanska har inngått kontrakt med Bertel O. Steen Eiendom AS om bygging av nytt logistikksenter og hoveddistribusjonslager for Bertel O. Steen-konsernet. Det 18 200 m2 store bygget skal ligge på Berger i Skedsmo kommune og overleveres i november 2018. Kontrakten har en verdi på 220,5 millioner kroner og inngår i selskapets ordreserve for tredje kvartal.

F.v.: Morten Andersen, prosjektleder, Magnus Brekke, prosjektsjef, Kristian Rannov Kårstad, prosjektutvikler og Camilla Krogh, konserndirektør Bygg, samtlige fra Skanska Norge. Videre Øivind Solbakken, adm. direktør Bertel O. Steen Eiendom, Rune Carlsen, prosjektdirektør Bertel O. Steen Eiendom, Rune Hauglin, prosjektleder Prodecon og Stian Olaf Kalsaas, prosjektleder Prodecon. Foto: J. Nyttingnes

Etter en innledende konkurransefase ble Skanska valgt som samarbeidspartner i oktober i fjor, og siden har selskapene i fellesskap utviklet et produkt som dekker Bertel O. Steens behov og rigger bil- og eiendomskonsernet for fremtiden. Skanska har gjennom hele prosessen benyttet seg av selskapets VDC-baserte arbeidsmetodikk med involverende planlegging, ICE-møter og BIM. Dette har bidratt til et målrettet og effektivt samspill i forprosjektet.

Skanska har de siste årene spilt en viktig rolle i videreutviklingen av Berger som industri- og næringsområde. Tidligere i år åpnet Berger Teknologipark, et bygg som Skanska ikke bare har vært med på utvikle og bygge, men hvor selskapets maskinavdeling og spesialister også holder til. For kort tid siden ble også et annet Skanska-prosjekt i samme område åpnet, nemlig OneMeds nye lager- og logistikkbygg. Bertel O. Steen-prosjektet innebærer at Skanskas byggevirksomhet på Berger fortsetter.

- Vi er veldig fornøyd med at Bertel O. Steen Eiendom har valgt oss til å realisere dette prosjektet. De er en svært profesjonell aktør med høye ambisjoner og sterke verdier, og vi ser på dem som en flott samarbeidspartner. Her har vi virkelig fått mulighet til å bruke vår kompetanse og erfaring fra tidligfasearbeid og prosjektutvikling, slik at vi kunne skreddersy et prosjekt som bidrar til at Bertel O. Steen-konsernet kan nå sine mål. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier konserndirektør i Skanska, Camilla Krogh.

Bertel O. Steen Eiendom satser tungt og har en ambisjon om å doble eiendomsporteføljen i årene som kommer. Logistikksenteret på Berger blir en viktig brikke i denne satsingen. Gjennom å etablere Norges beste hoveddistribusjonslager for bildeler, posisjonerer også Bertel O. Steen seg for å møte forhandlernes fremtidige behov.

– Etter en grundig vurdering av flere entreprenører, valgte vi Skanska til å bygge vårt nye logistikksenter og hoveddistribusjonslager. Skanska er et kompetent og profesjonelt selskap med fokus på å finne de gode og rasjonelle løsningene i samarbeid med oss som byggherre, sier adm. direktør i Bertel O. Steen Eiendom AS, Øivind Solbakken. Sammen med Skanska skal vi bygge et moderne og effektivt logistikkanlegg som vil gi oss kapasitet til videre vekst og til å møte fremtiden for Bertel O. Steen-konsernet, sier han.            

Selve byggearbeidet starter i november og allerede etter ett år skal bygget være klart til bruk. Utover selve lagerbygningen, vil logistikksenteret også romme kontor og møterom for 80 ansatte.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Camilla Krogh, konserndirektør i Skanska Norge: 98 21 00 69 Christopher Griffiths, kommunikasjonsrådgiver i Skanska Norge: 93 03 35 42
Øivind Solbakken, adm. direktør i Bertel O. Steen Eiendom: 91 37 06 06

Skanska i Norge
Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 41 000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

Bertel O. Steen
Bertel O. Steen AS med datterselskaper er en av Norges største service- og handelsbedrifter. Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, smart®, Peugeot, Citroën, DS, Kia, Fuso og Setra. Forretningsenheten Bertel O. Steen Detalj AS, består av et landsdekkende nettverk av forhandlere som distribuerer konsernets bilmerker. Selskapet Bertel O. Steen Finans AS, tilbyr finansielle løsninger gjennom et landsdekkende nettverk av Bertel O. Steen sine forhandlere.

Bertel O. Steen Eiendom AS med datterselskaper forvalter en betydelig eiendomsportefølje på cirka 170 000 m2 relatert til bil og annen næringsvirksomhet. Bertel O. Steen AS eier også verkstedkjeden Snap Drive. Konsernet har ca. 2 350 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.