c

Skanska investerer i og bygger nytt kontorprosjekt på Løren i Oslo

Pressemelding 12.03.2018 10.30 CET

Skanska investerer 566M NOK i det 19 500 kvm store kontorprosjektet Parallell på Løren i Oslo. Prosjektet får miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent og skal stå ferdig våren 2020.

Illustrasjon: RIFT

Løren er Oslos største utbyggingsområde, mindre enn tre kilometer fra sentrum. Her utvikles og byges nye boliger, kontorer, grønne områder og kommersielle områder. Området ligger nær Ring 3 og er også lett tilgjengelig med offentlig transport, til fots og på sykkel.

Et helhetlig miljøfokus
I tillegg til å bli sertifisert som et BREEAM-bygg, er Parallell også utviklet med Skanskas patenterte kjølingssystem Deep Green Cooling. Samtidig har Skanska også til hensikt å WELL-sertifisere bygningen. WELL er basert på medisinsk og vitenskapelig forskning og er basert på hvordan det byggede miljøet påvirker mennesker og kombinerer beste praksis innen design og konstruksjon.

- Vi gleder oss til å sette i gang med dette prosjektet. Etterspørselen av effektive og smarte kontorlokaler øker, og med vår kompetanse i Skanska som både utvikler, byggherre og entreprenør sikrer vi et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, forteller Direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggingen av kontorbygget starter umiddelbart, og skal ferdigstilles våren 2020. Byggekontrakten har en verdi på 418M NOK og vil inngå i Skanska Norges første ordrekvartal i 2018.

- Vi ser fram til å komme i gang med byggingen. I dette prosjektet har vi som entreprenør bidratt med kompetanse og erfaring allerede i utviklingsfasen. Dette skaper bedre og kostnadseffektive løsninger. Her skal vi levere et kontorbygg av svært høy kvalitet med et godt innemiljø for fremtidige leietakere, sier konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh.

For mer informasjon, kontakt:
Björn Mattson, Direktør Skanska Commercial Development Norway: 92 85 16 16
Audun Lågøyr, Kommunikasjonsdirektør Skanska Norge: 93 45 25 31

 

Om Skanska: Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørkonsern. Vi har ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder bærekraftige prosjekter. Konsernet har i dag ca. 43 000 ansatte i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA. 

Skanska Commercial Development Norway er en del av Skanska Commercial Development Nordic, som initierer, utvikler og selger næringseiendom på det nordiske markedet. Våre 110 medarbeidere er fordelt på seks regioner; Stockholm, Gøteborg, Malmø, København, Helsingfors og Oslo.
Skanska Commercial Development Norway har hovedvekt på å skape bærekraftige og moderne kontorbygg med attraktiv beliggenhet for leietakere i storbyer.