c

Skanska skal bygge Sofiemyr ungdomsskole og idrettshaller

Pressemelding 15.05.2019 10.30 CET

Oppegård kommune har valgt Skanska som totalentreprenør for den nye ungdomsskolen med idrettshaller som skal bygges i Sofiemyr idrettspark. Fem entreprenører har konkurrert om oppdraget.

Konserndirektør for byggvirksomheten i Skanska, Tor Arne Midtskogen og ordfører i Oppegård Kommune, Thomas Sjøvold

I går signerte Skanska og Oppegård kommune kontrakt om totalentreprise med samspill for det som blir kommunens nye, moderne storskole når den erstatter Fløisbonn og Hellerasten ungdomsskole.

- Dette er et prosjekt mange har jobbet lenge med og ventet lenge på, så dette er en stor dag for kommunen. Vi ser frem til samarbeidet med Skanska og gleder oss til å se ungdomsskolen og idrettshallene ferdig om et par år, sa ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, under gårsdagens kontraktsignering.

 

Blir et miljøbygg

Sofiemyr ungdomsskole med idrettshaller blir også det første byggeprosjektet i kommunen til å skulle BREEAM- NOR sertifiseres, som betyr at det vil stilles høye krav til kvalitet innenfor miljø, helse og inneklima.

- Dette ser ut til å bli et fremtidsbygg som vi kan være stolte av på mange måter - og som barn, ungdom og voksne vil få glede av i mange år fremover, sa Sjøvold.

Det var Konserndirektør for Byggvirksomheten i Skanska, Tor Arne Midtskogen, som signerte kontrakten på Skanskas vegne.

- Skanskas visjon er å bygge for et bedre samfunn. Vi ønsker å gjøre en forskjell, og det er i prosjektene våre vi får muligheten til å gjøre akkurat det. Sofiemyr ungdomsskole er et prosjekt som gjør at vi får levendegjort visjonen vår, gjennom å kunne bidra til at den oppvoksende generasjonen får et moderne og stimulerende læringsmiljø, og ikke minst ha glede av idrettshallene langt utover skoletiden. Vi setter pris på gjennomføringsmodellen som er valgt for prosjektet, der vi som entreprenør får komme inn på et tidlig tidspunkt og bidra med vår kompetanse til å optimalisere prosjektet sammen med oppdragsgiveren vår. Dette gleder vi oss til å komme i gang med, sa Tor Arne Midtskogen under gårsdagens kontraktsignering.

 

Skal se på ulike løsninger

Prosjektet er allerede i gang med samhandlingsfasen, der de skal samarbeide om å optimalisere løsninger i prosjektet. Det skal blant annet utredes om takhøyden på idrettshallen skal økes utover 7 meter som opprinnelig planlagt.

- Dette er et stort og viktig prosjekt for kommunen, og med Skanska får vi en solid entreprenør som har lang erfaring med ulike typer bygg – og som vi er sikre på at vil gi oss kvalitet. Vi er veldig glade for å ha fått Skanska med på laget, sier prosjektsjef Alan Raouf i Oppegård kommune.