c

Nordmenn tror boligprisene vil stige

Pressemelding 13.08.2014 07.00 CET

Seks av ti nordmenn tror boligprisene i vil stige det neste året, viser en undersøkelse Opinion har gjort for Skanska Bolig.

Tore Hulberg Mjaavatn, adm. dir. i Skanska Bolig

– Nordmenn har fått tilbake troen på boligmarkedet. Noe som er svært gledelig, sier Tore H. Mjaavatn, adm. direktør i Skanska Bolig.

Mjaavatn mener dette betyr at vi kommer til å se en økning i boligsalg og iverksetting av nye boligprosjekter i tiden som kommer.

På grunn av mye usikkerhet rundt utviklingen av boligprisene, har den siste tiden vært preget av at boligsalget har gått tregt og det har også vært mindre igangsetting av nye boligprosjekter. At Ola og Kari nå mener prisene går opp, er et godt tegn, synes boligutbyggeren Skanska Bolig. Bare seks prosent av de spurte tror prisene går ned.

Pris og beliggenhet

Undersøkelsen viser også at boligmarkedet har høy interesse blant nordmenn flest. 60 prosent svarer at de følger med på utviklingen i boligmarkedet. Og det er pris og beliggenhet som opptar folk mest. Undersøkelsen viser også at folk vektlegger kvaliteter som lite vedlikehold, miljøvennlighet, muligheten til å påvirke utforming, trygghet og garantier som viktige i valg av nybolig foran bruktbolig.

- Dette er bra for Skanska Bolig, som med sitt konsept Trygg Handel, er den eneste aktøren i bransjen som gir 10 års reklamasjonsfrist og forsikring mot doble bokostnader ved kjøp av nybygd bolig, sier Mjaavatn.

Det som derimot ikke har så stor betydning for nyboligkjøperne er hvem som utvikler og bygger. Det er Mjaavatn overrasket over.

- Dette kan selvsagt tolkes dithen at folk flest har tillit til aktørene i bransjen, hvilket er bra. Men det bekrefter kanskje også at det er liten kjennskap til hvem aktørene i bransjen er. I så fall harmonerer dette med fakta Skanska Bolig har fra før, nemlig at aktørene i bransjen er lite kjent og at det ikke er kjent hva som skiller de ulike aktørene, sier adm. direktør, Tore H. Mjaavatn i Skanska Bolig.

For mer informasjon og tallgrunnlag kontakt:

Tore H. Mjaavatn, adm. direktør i Skanska Bolig, Contact, mobil: 92951385

Eline Rølles Friis, merkevareansvarlig i Skanska Bolig, Contact, mobil: 98210502

Undersøkelsen er landsdekkende og ble gjennomført i slutten av juni blant 1000 nordmenn.