c

Skanska mest attraktiv blant entreprenørene

Pressemelding 08.05.2013 10.00 CET

I Universums studentundersøkelse for 2013 er Skanska Norge den mest populære arbeidsgiveren blant entreprenørene. Selv om Skanska er fremst av entreprenørene er det imidlertid rådgiverne som er mest populær blant bygg- og anleggsstudentene.

- Vi tar med oss at vi fortsatt er mest attraktive blant entreprenørene, men helt fornøyd er vi selvsagt ikke, og vi har tenkt å ta opp kampen med rådgiverne. Vi har vært gjennom en periode med svake økonomiske resultater og dette har nok påvirket vår attraktivitet. Nå er vi på vei opp av bølgedalen; vi har med oss en spennende ordrereserve; kan tilby et unikt kompetansemiljø, så vi skal nok gi rådgiverne hard kamp om hodene i årene fremover, forteller kommunikasjonsdirektør Pål P. Syse i Skanska Norge.

- Skanska topper listen foran sine konkurrenter innen entreprenørbransjen, og studentene som har valgt Skanska som sin drømmearbeidsgiver forbinder de med interessante prosjekter og produkter samt et kreativt og dynamisk arbeidsmiljø. Studentene oppgir også at Skanska er god på opplæring og utvikling, og at selskapet er en god referanse for en fremtidig karriere, uttaler Carlo Duraturo, daglig leder i Universum Norge.

- Rådgiverne har i flere år gjort det meget skarpt i undersøkelsen, og også i år ligger de langt foran entreprenørbedriftene på totallisten. Hovedårsaken er de alle har vært mer synlige og fått økt kjennskapen de siste årene. Spesielt tiltrekker de seg flere jenter i dag enn de gjorde for 5 år siden, avslutter Duraturo.

Universum studentundersøkelse 2013 er en stor undersøkelse hvor hele 10417 studenter har svart på en rekke spørsmål om sin drømmearbeidsgiver. Av disse 10417 studentene er 3495 teknologistudenter, og svarene til denne gruppen er grunnlaget for topp 50-listen for teknologiselskaper. Skanska kom på 23. plass på totallisten for teknologiselskaper. Av de 3495 studentene som studerer teknologi er 677 studenter innen bygg og anlegg. Det er svarene til disse studentene som peker ut Skanska som den mest attraktive arbeidsgiveren blant entreprenørbedriftene.