c

OPS E39 Orkdalsvegen gikk til topps i Skanska Project of the Year

Pressemelding 05.04.2006 00.00 CET

I konkurranse med 12 000 andre Skanska-prosjekter over hele verden, gikk OPS E39 Orkdalsvegen helt til topps i Skanska Project of the Year Awards 2005.

OPS E39 Orkdalsvegen gikk til topps i Skanska Project of the Year

I konkurranse med 12 000 andre Skanska-prosjekter over hele verden, gikk OPS E39 Orkdalsvegen helt til topps i Skanska Project of the Year Awards 2005.

Begrunnelsen for prisen Prosjektet gikk til topps i kategorien utviklingsprosjekter. I begrunnelsen for prisen står det at prosjektet E 39 Orkdalsvegen har banet vei for Offentlig Privat Samarbeid i Norge. Skanska Norge har samarbeidet utmerket med Skanska Infrastructure Development, og sammen har de levert et prosjekt med toppresultater på alle områder – finansielt så vel som anleggsteknisk. Prosjektet ble ferdigstilt flere måneder tidligere enn planlagt, noe som var svært populært hos bilistene. Det fremheves også at prosjektet ble gjennomført uten fraværsskader.

Stolt og fornøyd prisvinner Prosjektsjef Bjørn Kielland mottar meldingen om prisen med glede: - Det er artig at dette prosjektet blir lagt merke til også utenfor landets grenser, forteller en fornøyd prosjektsjef. – Dette er et meget bra prosjekt og jeg tror det er tre ting som har vært utslagsgivende for at vi har fått denne prisen: Gode HMS resultater, godt samarbeid med lavt konfliktnivå og rask byggetid, avslutter Kielland.

40 prosent raskere byggetid OPS E39 er et meget vellykket prosjekt på mange måter. Det er heller ikke første prisen som prosjektet har fått. Det er bare noen uker siden prosjektet vant prisen for Årets Anlegg 2005. Det som har vakt mest oppsikt ved dette prosjektet er at veien kunne åpne to måneder før planlagt. Sammenlignet med hvordan antatt byggetid har vært stipulert ved tradisjonell gjennomføring, har byggetiden faktisk blitt redusert med ca 40 prosent i dette første store OPS-prosjektet i samferdselssektoren. I tillegg har prosjektet satt en uslåelig rekord i sikkerhetsarbeid. Det er lagt ned 1,15 millioner arbeidstimer i gjennomføringen av dette gigantprosjektet, og prosjektet har ikke hatt en eneste fraværsskade, og sykefraværet har faktisk bare vært på 1,5 prosent.

Bilde til venstre: Byggingen av prosjektet gikk så fort at Skanska måtte forandre skiltingen underveis.

Personlig engasjement Adm. direktør Geir Aarstad er meget fornøyd med at denne prisen gikk til Norge, og han gir æren for prisen til de som har jobbet på prosjektet: - Vi i Skanska Norge er stolte av denne prisen. Jeg vil personlig takke alle som har jobbet på dette prosjektet. Uten deres personlige engasjement og bevissthet hver dag, hadde vi aldri vunnet denne prisen. Jeg vil spesielt takke prosjektsjef Bjørn Kielland som har skapt en teamfølelse på prosjektet, noe som har gjort at alle har dratt i lag. Dette prosjektet har virkelig levd opp til selskapets visjon om å være i forkant. Det er det første OPS-prosjektet i Norge, og vi leverer det før tiden, uten fraværsskader og med lavt sykefravær.

Les mer om OPS E39 på www.skanska.no/ops

Les mer om Skanska Project of the Year Awards 2005 på www.skanska.com

For mer informasjon, kontakt: Pia Farstad, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge AS: 92251111 Geir Aarstad, adm. direktør Skanska Norge AS: 93438803 Bjørn Kielland, Prosjektsjef Skanska Norge AS: 90851250