c

Powerhouse på nett

Pressemelding 21.11.2011 14.00 CET

Bygg-alliansen Powerhouse lanserer i dag ny nettside og logo på powerhouse.no. Alliansen består av Entra Eiendom, entreprenørselskapet Skanska, aluminiumselskapet Hydro, arkitektkontoret Snøhetta og miljøorganisasjonen ZERO, og er et samarbeid om å bygge energipositive bygg.

Daglig leder i Zero, Einar Håndlykken, gleder seg over at nettsiden nå er lansert.

- Det har vært stor interesse for Powerhouse, og med nettsiden på plass kan vi tilby mer informasjon til alle som vil engasjere seg i Powerhouse-alliansens prosjekter.

Blant nettsidens viktigste innhold finnes oppdatert informasjon om arbeidet med Norges første plusshus, Powerhouse One på Brattørkaia i Trondheim. Powerhouse One vil bli verdens nordligste plusshus, og stiller alliansen overfor store utfordringer.

- Vi har som mål for nettsiden å komme i kontakt med nye samarbeidspartnere, underleverandører og leietakere. Hvis vi skal klare å bygge hus som produserer mer energi enn de bruker, må vi ha de beste i bransjen med på laget. Derfor oppfordrer vi interesserte til å bruke nettsiden, og ta kontakt, sier Håndlykken.

Flunkende nye Powerhouse.no gir leseren en innføring i hva et plusshus er og hvorfor Powerhouse satser så ambisiøst på å bygge Norges første av sitt slag. I tillegg til oppdatert informasjon om Powerhouse sitt arbeid, vil nettsiden inneholde oversikt over fremtidige prosjekter og beskrive hvordan de enkelte medlemmene i alliansen bidrar i prosjektet.

Med nettsiden på plass håper Powerhouse-alliansen å øke interessen for energieffektive bygg i Norge, og at flere skal bli fristet til å bygge et plusshus. Bygg står i dag for 40 prosent av verdens energiforbruk, og forbruket i bygg kan bli like stort som det totale energiforbruket i verden i dag – hvis ikke vi gjør noe. Dette har Powerhouse som mål å gjøre noe med. Som de selv sier på nettsiden: plusshus er fremtidens bygg.

Gå inn på www.powerhouse.no for å lese mer om Powerhouse og alliansens arbeid.