c

Vellykket gjennomføring av verdens største sikkerhetskampanje

Pressemelding 21.05.2013 16.20 CET

Sikkerhetsuka 2013, Skanskas årlige, globale sikkerhetsarrangement, ble avsluttet søndag 19. mai. Dette var niende gang at Skanska arrangerte sikkerhetsuke, og totalt deltok nærmere 260 000 ansatte, samarbeidspartnere og underleverandører i Europa, USA og Latin-Amerika. Sikkerhetsuka 2013 i Norge ble avsluttet med null registrerte fraværsskader.

Adm. dir Anders Danielsson besøker prosjektet E18 Tassebekk-Langåker

Tema for Sikkerhetsuka 2013 var dialog og involvering. Ved å snakke sammen om hvordan vi skal utføre arbeidet sikkert og effektivt, vil antall ulykker minske. Sikkerhet skal være en naturlig del av alt Skanska gjør, og alle skal komme trygge og hele hjem etter endt arbeidsdag. Dette var gjenspeilet i årets slagord; Helt sikkert. Dette er en videreføring av siste års sikkerhetsuketema som satte fokus på å ta ansvar for egen og andres sikkerhet, samt å snakke åpent om egne og andres brudd på sikkerhet, og dermed snakke høyt om stille avvik. Det tar tid å endre adferd, men vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle sikkerhetskulturen i Skanska.

På mer enn 100 prosjekter og kontorer rundt om i Norge satte markeringen av årets sikkerhetsuke sitt preg, i form av arrangementer, øvelser og oppgaver.
I Bodø har prosjektet Rica Havneutsikten for tiden byens høyeste kran. Sammen med brannvesenet i Bodø ble det gjennomført tre øvelser hvor kranfører ble evakuert fra førerhuset i toppen av kranen under en nødssituasjon.
I Rogaland ble det gjennomført en beredskapsøvelse hvor flere ulike scenarier ble utspilt, deriblant personskader etter at materialer hadde løsnet og falt ned under et kranløft og brann på byggeplassen.

 

Skanska i Norge

Skanska i Norge er en del av det internasjonale Skanskakonsernet og er ett av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, utvikling av boliger og utvikling av prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Selskapet er notert på Stockholm børs. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder miljøriktige prosjekt. Konsernet har i dag 57 000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa, USA og Latin- Amerika.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Administrerende direktør, Anders Danielsson, tlf 98 21 03 00

Direktør for sikkerhet, helse og miljø, Vigdis Bjørlo, tlf 46 62 05 46

Kommunikasjonsdirektør, Pål P. Syse, tlf 98 21 00 01

Kommunikasjonsrådgiver, Christopher Griffiths, tlf 45 86 92 34

Kontakt: Christopher Griffiths, Senior rådgiver