c

Skanskas sikkerhetsuke: Verdens største sikkerhetskampanje

Pressemelding 17.10.2011 07.00 CET

Mandag 17. oktober starter en av verdens største sikkerhetskampanjer – Sikkerhetsuka 2011.  På mer enn 10,000 arbeidsplasser i 18 land, vil Skanskas 53 000 ansatte og titusener av leverandører, underentreprenører og samarbeidspartnere, bli involvert i aktiviteter som fokuserer på sikkerhet.

Snakk høyt

Dette er Skanskas syvende sikkerhetsuke. Sikkerhetsuka er i ferd med å bli godt etablert i organisasjonen og kjent blant våre samarbeidspartnere. I år vil temaet være åpenhet og stille avvik. Stille avvik er stilltiende aksept for å bryte regler. Sikkerhetsregler er barrierer mot ulykker og er til for å beskytte oss. Når reglene brytes, øker risikoen for ulykker. For at Skanska skal nå sin nullvisjon for ulykker, må alle på våre byggeplasser kunne snakke åpent om egne og andres brudd på sikkerhetsregler. Årets motto er derfor Snakk høyt om stille avvik!

- Å jobbe i bygg- og anleggsbransjen er et team-arbeid bestående av både egne ansatte og våre samarbeidspartnere, som alle skal bidra til sikker og effektiv produksjon. På våre prosjekter kommer sikkerhet først – alltid. Vårt mål er at alle skal komme trygt hjem etter endt arbeidsdag i Skanska. Derfor kan arbeidet med sikkerhet heller aldri hvile. Alle på en bygg- eller anleggsplass er med på å påvirke sin egen og andres sikkerhet hver eneste dag. Derfor må vi sørge for at alle ansatte føler at de kan si i fra om de ser farlige forhold, for deretter å kunne utbedre det. Det er fullstendig uakseptabelt at de som jobber i vår bransje risikerer livet når de gjennomfører sitt daglige arbeid. Vi skal jobbe hardt for å nå vår nullvisjon for ulykker, og den årlige sikkerhetsuka er et bidrag i riktig retning, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken. 

Det vil avholdes tusenvis av aktiviteter under Sikkerhetsuka 2011, på alle kontorer og prosjekter i Skanska over tre kontinenter. Dette involverer alt fra toppledelsen, Skanskas egne ansatte, samt underentreprenører og samarbeidspartnere. Skanska vil fokusere på å utvikle en sikkerhetskultur der alle deltar aktivt i å forbedre sikkerheten på deres arbeidssted.

Noen av aktivitetene blir å planlegge for å unngå og håndtere risiko, arbeid i høyden, redningsteknikker og brannøvelser. Det vil også bli aktiviteter som fokusere på helse, som førstehjelp og blodtesting.  

Vil du besøke et av våre prosjekter?
Er din redaksjon interessert i å besøke en av våre bygg- eller anleggsplasser kan dere ta kontakt med Skanska Norges kommunikasjonsavdeling for nærmere avtale. Se detaljer under.

Les mer om Sikkerhetsuka 2011 på www.skanska.no. Her ligger også Skanska Norges film til Sikkerhetsuka 2011.