c

Skanska bygger ny praktgate i Oslo

Pressemelding 29.08.2011 12.30 CET

Statens Vegvesen har tildelt Skanska den andre etappen på E18-prosjektet i Bjørvika, Oslo. Prosjektet Dronning Eufemias gate utføres som én entreprise og har en kontraktsverdi på ca. 585 mill. NOK eks. mva.

Dronning Eufemias gate

Skanska fortsetter der de slapp i Bjørvika og tar nå fatt på del to i utbyggingen av E18 gjennom Oslo sentrum. Skanska har nettopp avsluttet sin del av førsteetappen i E18-prosjektet, som blant annet omfattet den mye omtalte senketunnelen i Bjørvika.¨

Dronning Eufemias gate skal bli en 700 meter lang og 43 meter bred aveny mellom Prinsens gate og Bispegata, og vil bli en av de flotteste gatene i Oslo. Prosjektet innebærer blant annet at ”trafikkmaskinen” Bispelokket blir fjernet. Gaten omfatter 2 + 2 kjørefelt, 2 fortau, 4 grøntrabatter med trær og toveis trikkespor. Prosjektet omfatter også Kong Håkon 5.s gate, deler av Langkaigata, ombygging av deler av Nylandsveien bru, samt noen ombygginger i Prinsens gate og Strandgata.

- Byutvikling er et av satsingsområdene i Skanska Norge, og dette er et prosjekt som passer godt inn i prosjektporteføljen vår. Prosjektet bidrar til å gi en betydelig ansiksløftning i området rundt operaen.  Vi får brukt den solide kompetansen i selskapet på en god måte, og er glade for at Statens Vegvesen har valgt oss som samarbeidspartner, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken.

Ferdigstillelse av prosjektet er i løpet av juni 2015.