c

Skanska i Norge

Skanska er en av landets største og ledende entreprenør og prosjektutvikler, og har vært til stedet i det norske markedet siden 1906.

I Skanska Norge jobber det ca 3800 ansatte, og vi har rundt 200 pågående prosjekter over hele landet til enhver tid. Omsetningen i Norge i 2016 var på 13,7 milliarder.

En del av den grønne løsningen

Basert på selskapets globale miljøkompetanse sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekter. I Norge står Skanska for 36 % av alle BREEAM-sertifiserte bygg og har landets første og eneste CEEQUAL-sertifiserte prosjekt på anlegg.

Les mer om hvordan vi jobber med miljø og grønne løsninger.

Det etiske ansvaret

Vi i Skanska skal være et forbilde i næringen når det kommer til etikk og vi har en tydelig visjon: Null etiske brudd. Våre Etiske retningslinjer er basert på Skanskas verdier, som for oss er mer enn bare ord – de representerer det vi ønsker å etterleve, hver eneste dag. De setter forventninger til at vi driver virksomheten vår på en ansvarlig og bærekraftig måte, og de setter oss i stand til å være en pålitelig samarbeidspartner for kundene våre.

Les mer om vårt etiske fokus

Visjon og verdier

Skanskas visjon er å bygge for et bedre samfunn. Våre verdier er vårt fundament, og går igjen i alt vi gjør – hvem vi er, hvordan vi oppfører oss og hva vi tror på.

Les mer om Skanska visjon og verdier

Historie

Vår historie i Norge startet i 1906, da firmaet Ing. F. Selmer ble etablert. Siden den gang har det skjedd mye.

Les om Skanska historie i Norge

Organisasjon

Skanska Norges virksomhet har fire fokusområder: Bygg, Anlegg, Eiendomsutvikling og Spesialister.

Les mer om vår organisasjon