c

Nordøyvegen har delåpnet

Norges mest spektakulære anleggsprosjekt har delåpnet..Tre øyer har blitt knyttet til fastlandet, til stor glede for lokalbefolkningen.

Lepsøybrua er stålbrua i Norge med lengst spenn

Det store anleggsprosjektet vårt utenfor Ålesund, rommer alt av anleggstekniske konstruksjoner, fag og krevende logistikk. Hardt vær og utfordrende konstruksjoner karakteriserer prosjektet som må sies å være noe utenom det vanlige.

Lørdag 18. desember åpnet første del av gigaprosjektet, som når det er ferdig skal gi fastlandsforbindelse til de 2700 menneskene som bor på øyene Lepsøya, Haramsøya, Skuleøya/ Flemsøya, Fjørtofta og Harøya i Ålesund kommune. Delåpningen skjer omtrent på dagen tre år etter at Skanska signerte kontrakten.

Den delen av Nordøyvegen som åpner på lørdag omfatter det som kanskje er den mest spektakulære delen av prosjektet; nemlig veien over Lepsøyrevet som går på en kombinasjon av sjøfylling og tre bruer fra Skjeltene på fastlandet og ut på Lepsøya. I tillegg åpnes den 3,5 km lange Haramsfjordtunnelen, som går fra den lille øya Hestøya som ligger litt utenfor Lepsøya, til Haramsøya.

De to siste undersjøiske tunnelene, noen kilometer vei i dagen og en miljøtunnel vil bli ferdigstilt og åpnet sensommeren 2022.

Les litt mer om Nordøyvegen i prosjektoversikten vår.

Denne siden ble sist oppdatert: 07.01.2022