c

Orkla City

  • Orkla City

Prosjektet består av et høybygg på 16 etasjer og et lavbygg på 7 etasjer. I nedre del er det sosiale funksjoner som kafe, restaurant, prøvekjøkken, kundesenter og treningssenter. Oppover i etasjene er det kontorer og møtesentre, laboratorier og kantine. I underetasjen er det sentrale tekniske rom og sykkel-og bilparkeringsplasser. Antall arbeidsplasser er 790 stk.

Nord for bygget i utomhusområde har Skanska også bygget en mindre tilhørende boligblokk, Sofienlunden, med bakeri i 1. etasje og 12 leiligheter i de overliggende 6 etasjene. Uteområdet består av gode og innbydende granittarealer for gående og syklende oppmyket med grønne lunger med blomstereng, løvtrær og stauder. 

Areal: 24 000m2 BTA næringsbygg + 1600m2 BTA boligblokk

Prosjektet har høye miljøambisjoner og skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM NOR-Excellent. Det blir et svært energieffektiv bygg med blant annet eget solcelleanlegg på taket. Prosjektet ligger svært sentralt på Skøyen - et av Oslos viktigste knutepunkt, og det blir bygget få parkeringsplasser, men til gjengjeld minimum 630 sykkelplasser.

Bygget er oppført som lavenergibygg, energimerke A og sertifisert i Breeam Excellent. I tillegg ble det utført 5 innovative tiltak med støtte fra Enova. (SmartGlass, Intelligent romstyring, Solcellerekkverk, Batterilagring av solcellestrøm og Intelligent styring av ladestrøm). 

Arkitekt: Narud Stokke Wiig AS

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading