c

BI Tomtebrygga

  • B1 Tomtebrygga
  • B1 Tomtebrygga
  • B1 Tomtebrygga
  • B1 Tomtebrygga

B1 Tomtebrygga er et nytt flerbruksbygg i Bjørvika i Oslo med næringsareal, konferanseavdeling, hotell og boliger. Hav Eiendom eier tomten, samt er byggherre for hotellet og næringsdelen.

Skanska Eiendomsutvikling er byggherre og utvikler av boligdelen. Choice er inne som leietaker av hotellet.

Den første etasjen over bakken består av næringslokaler, varelevering og resepsjon, restaurant, bar og kjøkken for hotellet. Andre etasje inneholder konferanseavdeling og de første av i alt 256 hotellrom. Fra tredje etasje og oppover bygges det to bygningskropper på sju etasjer hver. Den ene rommer resten av hotellrommene inkludert suiter, den andre består av 54 leiligheter.

Mellom byggene, på taket av sokkeletasjen, etableres en takhage. På toppen av boligbygget blir det en takterrasse kun for beboere. Alle leilighetene får store balkonger og tilgang til felles takterrasse. Under bakkeplan bygges det to etasjer med parkering til 34 biler, sykler, boder og tekniske rom.

Bygget får et moderne uttrykk med utstrakt bruk av takhager og takterrasser som passer godt inn i bybildet. Bygget utføres med pelefundamentering til fjell og en støpt bunnplate. Bæresystemet er en kombinasjon av plasstøpte konstruksjoner, stål og plattendekker. Utvendige fasader er i hovedsak av aluminium og glass.

Bygget er klassifisert til Breeam Nor Very Good og har energiklasse A.

Arkitekt: LPO Arkitekter AS

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading