c

Gullhaug Torg 2A

  • Gullhaug Torg 2A

Gullhaug Torg blir et toppmoderne miljøbygg som vil romme boliger, kontor og serveringssteder. Prosjektet består av to tårn, ett på 18 etasjer og ett på syv, pluss kjeller. Det totale arealet er 11 200 m2.  Prosjektets skyhøye klima- og miljøambisjoner, kombinert med den spektakulære arkitekturen, gjør at bygget blir et landemerke i Oslo. Skanska har vært tungt involvert i prosjektet siden 2016, helt fra idéstadiet og gjennom hele samspillsfasen.

I dette prosjektet har Skanska Teknikks spisskompetanse vært helt avgjørende. Her har vi drevet innovasjon samtidig som vi har utviklet prosjektet, dette nybrottsarbeidet bidrar til å redusere klimafot- avtrykket til bygget. Blant de banebrytende løsningene er det særlig tre som utmerker seg. Bygget skal driftes uten behov for kjøpt energi til varme, ventilasjon eller kjøling. Energien til dette kommer fra en kombinasjon av solceller og Skanskas egenutviklede Low-Ex gulvvarmesystem, energibrønner og spesialbygde varmepumper.

Kontorlokalene i bygget skal ikke ha et mekanisk ventilasjonsanlegg, og det har ingen ventilasjonsaggregater eller -kanaler. Bygget ventileres ved at luft slippes inn og ut gjennom luker i fasaden som åpner og lukker seg i et avansert samspill basert på temperatur og vindforhold. Dette fører til redusert energiforbruk, lavere kostnader og godt innemiljø. Det blir det første kombinasjonsbygget i Norge med naturlig ventilasjon.

Bygget er også et FutureBuilt-forbildeprosjekt som innebærer at det skal utforske og ta i bruk nye arbeidsmåter, konsepter, teknologier og produkter. Det skal oppnås arkitektur og byrom av høy kvalitet med fremtidsrettede løsninger som skal redusere klimagassutslippene med 50 % i forhold til et sammenlignbart, konvensjonelt bygg. Kontorlokalene skal også sertifiseres til BREEAM-NOR Excellent-nivå, mens boligene skal sertifiseres til BREEAM-NOR Very Good.

Utover klima- og miljøambisjonene, vil bygget bidra til å skape et levende byrom i Nydalen, med mye aktivitet på gateplan og en nyskapende, særegen arkitektur. Det blir restaurant og serveringssteder i 1. og 2. etasje, mens 3. til 7. etasje blir kontorlokaler. De øvrige etasjene vil være leiligheter og på taket av de to tårnene vil det bygges felles takterrasser med panoramautsikt over Oslo. Det er til sammen 41 leiligheter med varierende størrelse fra 45 til 142 kvadratmeter. 

Arkitekt: Snøhetta

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading