c

Hokksund barneskole, flerbrukshall og svømmehall

  • Hokksund barneskole

Hokksund barneskole er en 4 – parallell skole for inntil 840 elever, med flerbrukshall, svømmehall og et stort utomhusområde. Svømmehallen skal erstatte eksisterende svømmehall i Hokksund rådhus og vil bestå av to basseng, et treningsbasseng og et opplæringsbassen, med tilhørende garderobeanlegg og tribune. Totalt er skole, flerbrukshallen og svømmehall på ca. 12 000 m2.

Samspillsfase 1 ble gjennomført med et svært god samarbeid mellom byggherre, brukere, Skanska, arkitekt og øvrige rådgivere. Prosjektteamet satt samlokalisert 2-3 dager hver uke. Brukerinvolvering har vært sentralt i samspillet for å jobbe frem løsninger som treffer brukernes behov for en ny skole, flerbrukshall og svømmehall. Rektor har vært representert på heltid gjennom samspillet. Byggherre ønsket å bygge videre på det gode samspillet fra fase 1 og valgte derfor videre samspill også i utførelse. Byggetiden er 22 måneder for skole og flerbrukshall og 24 måneder for svømmehallen. 

Hokksund barneskole blir et plussprosjekt i henhold til Futurebuilt definisjonen og skal i hovedsakelig bygges i massivtre. For å få til dette skal prosjektet bla. leveres med solceller på tak med en årsproduksjon på ca 350 000 kWh, 10 geotermiske brønner på 600m dybde, fortrengningsventilasjon og svalende gulver etter lowex-systemet.  Prosjektet skal redusere utslippet av klimagasser med 30% sammenlignet med referanseprosjekter.

Prosjektet benytter VDC metodikken med ICE, BIM og involverende planlegging. Bruken av involverende planlegging, BIM og felles prosjekteringsmøter (ICE) gjør at det blir fanget opp tverrfaglige grensesnitt og sikrer at prosjektets funksjonskrav blir ivaretatt. 

Arkitekt: Filter arkitekter AS, Grindaker AS

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading