c

Fornebu Kjøpesenter

  • Fornebu kjøpesenter
  • Fornebu kjøpesenter; foto Byggeindustrien
  • Hovedinngang
  • Fornebu Senter inne
  • Fornebu Senter inne

Verdens mest miljøvennlige kjøpesenter

Fornebu Senter får miljøsertifiseringen BREEAM «Outstanding», som er den høyeste miljøsertifiseringen et kjøpesenter kan få. Senteret er kledd i norsk gran for å få lavere Co2-fotavtrykk, og det er solcellepaneler på taket.

KLP Eiendoms visjon for bygget er at det skal være verdens mest miljøvennlige kjøpesenter og inspirere besøkende til miljøriktig adferd.

Vi i Skanska hentet blant annet erfaringer fra byggingen av Aibels kontorbygg i Asker, Powerhouse Kjørbo i Bærum og BREEAM Outstanding-bygget Brent Civic Center i Wembley i Storbritannia da vi skulle bygge senteret.

«Skanska har vært profesjonelle, samarbeidsvillige og løsningsorienterte.» - Harald Augestad, prosjektleder i KLP Eiendom.

Bygget ble levert på tid og åpningen av senteret ble avholdt som planlagt tirsdag 14. oktober 2014. Boligene som bygges på toppen av senteret overleveres i mars 2015.

Prosjektet inkluderer i tillegg til 24 500 kvm kjøpesenter, byggingen av 36 000 kvm garasjekjeller, 2500 kvm kontor og fire boligblokker med 78 leiligheter på toppen.

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading
Se flere Skanska-prosjekter rundt om i verden på www.skanska.com/projects