c

Fornebu Kjøpesenter

  • Fornebu kjøpesenter
  • Fornebu kjøpesenter; foto Byggeindustrien
  • Hovedinngang
  • Fornebu Senter inne
  • Fornebu Senter inne

Verdens mest miljøvennlige kjøpesenter

Fornebu Senter får miljøsertifiseringen BREEAM «Outstanding», som er den høyeste miljøsertifiseringen et kjøpesenter kan få. Senteret er kledd i norsk gran for å få lavere Co2-fotavtrykk, og det er solcellepaneler på taket.

KLP Eiendoms visjon for bygget er at det skal være verdens mest miljøvennlige kjøpesenter og inspirere besøkende til miljøriktig adferd.

Vi i Skanska hentet blant annet erfaringer fra byggingen av Aibels kontorbygg i Asker, Powerhouse Kjørbo i Bærum og BREEAM Outstanding-bygget Brent Civic Center i Wembley i Storbritannia da vi skulle bygge senteret.

«Skanska har vært profesjonelle, samarbeidsvillige og løsningsorienterte.» - Harald Augestad, prosjektleder i KLP Eiendom.

Bygget ble levert på tid og åpningen av senteret ble avholdt som planlagt tirsdag 14. oktober 2014. Boligene som bygges på toppen av senteret overleveres i mars 2015.

Prosjektet inkluderer i tillegg til 24 500 kvm kjøpesenter, byggingen av 36 000 kvm garasjekjeller, 2500 kvm kontor og fire boligblokker med 78 leiligheter på toppen.

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading