c

Albjerk Skoda

  • Albjerk Skoda
  • Albjerk Skoda

Prosjektet med sine 5700 m2 er nå Norges største enkeltstående Skoda forhandler. Det er bygget etter Skodas konseptmanual med høyt fokus på detaljer og kvalitet. Byggets hovedfunksjoner består av salgslokaler for nye biler, verksted, kontorer, delelager og parkering/ bil lagring. I byggets midtre etasje er det etablert en stor kantine som kan huse opp til 100 personer.

Bæresystemet består av betong, stål og sandwichelementer. Kjelleren er gravd ned i leire og er plass støpt med vanntett betong. Dekke over kjeller er støpt på plattendekker med gruber, groper og renner for bilverksted. Dekke over første og andre etasje er hulldekker. Taket er utført med Lett-taks elementer. lnnvendig i bygget er det levert en bilheis som frakter biler mellom etasjene.

Albjerk Skoda ble oppført med energimerke A. 

For å få dette til ble varmekablene i salgslokalet fjernet. Disse ble erstattet med nedfelte viftekonvektorer plassert ut mot glassfasaden. Det ble installert en luft til vann varmepumpe på taket som gir energi til radiatorer, viftekonvektorer, forbruksvann og utvendig gatevarme. Bygget har balansert ventilasjon, samt vegger og tak med god U-verdi.

Arkitekt: Halvorsen & Reine AS

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading