c

Vi har kåret årets Grensesprengere!

Helgen 13. - 15. januar gikk finalen for Skanskas Grensesprenger-kampanje av stabelen i Trondheim. Fem dyktige studentlag konkurrerte om å levere det beste forslaget til hvordan Skanska skal bygge både bærekraftige og levende nabolag. Laget REveal fra NMBU og NTNU stakk til slutt av med seieren.

- Vi ble rett og slett utrolig imponert av laget og konseptet de foreslo. De satte seg godt inn i problemstillingen og formidlet på tydelig og kreativt vis hvordan vi kan skape lønnsomhet i en byggebransje i endring. Laget kom til og med opp med en helt ny forretningsmodell, og klarte å tenke kommersielt, og med kunden i fokus. I tillegg evnet de å benytte hele lagets kompetanse og gruppens ulike styrker. Derfor mente vi at de var det riktige laget til å vinne Grensesprenger 2023, sier juryleder og konserndirektør for HR i Skanska, Linn Rålien Westersø.  

Etter en svært vellykket gjennomføring av kampanjen i fjor, ble studenter fra hele landet invitert til å delta i årets konkurranse. Konkurransens premiss er at hvis de hjelper oss å kutte Skanskas klimagassutslipp, kutter vi studielånet deres. Premien er hele 155 000 kroner til hver av deltakerne på vinnerlaget, der pengene kan brukes til å nedbetale studielånet for mastergraden deres.  

Hvordan kan man bygge både bærekraftige og levende nabolag? 

Helgen startet fredag kveld på Powerhouse Brattørkaia med faglig opplegg og sosialt samvær, før finalistene lørdag morgen fikk presentert finaleoppgaven: Hvordan ser morgendagens bærekraftige og levende nabolag ut? For å besvare dette skulle de beskrive hvordan Skanska bør planlegge og bygge et klimanøytralt nabolag som tar vare på både miljø og mennesker. 

Lagene fikk frist til klokken 12 på søndag formiddag med å svare på oppgaven, for alle lagene presenterte sine forslag i plenum. Selda Ekiz har frontet kampanjen og var med som programleder og veileder under finalehelgen. 

Et kjempesterkt finaleheat 

Etter at lagene hadde presentert var det duket for festmiddag og kåring av vinnerlaget. Til slutt stakk laget REveal, bestående av Anders Løset, Synne Thorshaug Eide, Christopher Balavoine og Olav Olsborg fra NMBU og NTNU, av med den gjeve seieren. 

Jurylederen forteller at det var langt fra noen enkel oppgave å kåre en vinner. 

- Vi er rett og slett ekstremt imponerte. Alle fem lagene leverte meget sterke presentasjoner med mange gode og kreative løsninger til hvordan vi kan planlegge og bygge et klimanøytralt nabolag. Vinnerlaget var utrolig flinke til å sette seg inn i Skanskas ambisjoner og virke, og presenterte et veldig spennende forslag. En vel fortjent seier, forklarer Westersø. 

En flott arena for å møte dyktige og engasjerte studenter 

Finalehelgen er en fantastisk arena for å bli kjent med noen av de beste, mest engasjerte studentene i Norge. I tillegg får vi muligheten til å gi finalistene bedre innsikt i hvem vi er, hva vi står for og hvilke spennende muligheter som finnes i Skanska, avslutter Westersø.  

Allerede til høsten kjører Skanska i gang med nok en Grensesprenger-kampanje.