c

Figgjo skole

Tilleggsinformasjon

Kort beskrivelse av prosjektet
Barne- og ungdomsskole 1.-10.trinn. Totalt 20 klasserom samt administrasjon. Bygget består av en hovedinngang lagt mot øst, mot kanal og elv. Landskapet trekkes inn gjennom bygningen og skaper kontakt mellom øst og vest gjennom et luftig mediatek med ulike nivåer. Skolen er delt opp i 4 fløyer og går over 2 plan. Det er en klar avgrensing mellom barneskole og ungdomsskole, både inne og i uteareal. Barnetrinnet og SFO legges i sørfløy, med eget uterom forbeholdt 1-4 klasse mot sør. Dette har en naturlig adskillelse fra skolegård.

Miljø og teknikk
Bygget er oppført som et passivhus med ytterkledning i Kebony og tegl. Solcelleanlegg på tak dekker byggets eget forbruk, og overskuddet selges tilbake til strømleverandør. Vannbåren varme oppvarmet av biogass som produseres lokalt ved biogassanleggene på Mekjarvik og Grødaland, og gir en CO2-nøytral og partikkelfri løsning. Byggeplassen er driftet i henhold til Skanskas kriterier til grønn byggeplass med fokus på blant annet substitutt av farlige eller miljøskadelige stoffer, samt sortering av avfall. 88% av avfallet fra byggeplassen ble kildesortert.

Entrepriseform
Prosjektet ble vunnet i en byggherreutviklet totalentreprisekonkurranse basert på NS8407.

BIM
BIM ble benyttet i tverrfaglig prosjektering, planlegging og produksjon; til kollisjonskontroller, visualisering, mengdeuttak, framdriftsplanlegging, samt til KS i prosjektering og produksjon. Solibri ble brukt som samhandlingsverktøy i prosjekteringen og til avklaringer ute på byggeplassen.

I oppfølgingen av KS på byggeplassen ble BIM 360 Field benyttet. BIM 360 Field ble også benyttet som dokumentasjonsverktøy i forbindelse med sluttbefaringer og overlevering til byggherren.

Lean
Last Planner System ble benyttet i prosjektet med hovedfremdriftsplan, faseplaner, utkikksplaner og 3-ukersplaner. Bakoverplanlegging med BIM 360 plan ble benyttet for å sikre involvering og forankring hos alle aktørene utarbeidelse av planene. I de ukentlige fremdriftsmøtene ble på fokusert sterkt på de syv forutsetningen for sunne aktiviteter ved gjennomgang av utkikksplanen og 3-ukersplanene.

 

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading