c

Dam Viddalsvatn

Tilleggsinformasjon

Stein til dambygging ble hentet fra et steinbrudd i magasinet og et steinbrudd på nedstrøms sida av dammen. Til sammen ble det sprengt ut ca. 360’ pam3 stein for innbygging i dam. Morene er tatt ut og bearbeidet i et morenetak på Grimsete, nedstrøms av dammen. 

Eksisterende flomløpsterskel ble fjernet og erstattet med en ny plasstøypt terskel.  Flomkanalen ble utvidet og senket og eksisterende flomsjakt og -tunnel ble strosset. Sjakten har en helning 1:1 og er 120 m lang og tverrsnittet ble utvidet fra ca. 12 til ca. 20 m2. Flomtunnelen ble strosset med en vanlig tunnelrigg fra 16 til 25 m2. I bunnen av tunnelen ble det etablert et flomløpsbasseng og erosjonssikring i elva utenfor tunnelen.

Ved innløpet til tappetunnelen ble det etablert et nytt revisjonsstengsel ved sideentreprenør dykkerfirma O.E. Hagen. Eksisterende tappelukene ble erstattet ved å etablere en ny bypasstunnel og innstøpning av ny platekasse og tappeluker, levert ved sideentreprenør Lysaker Thorud. Eksisterende tappeluker ble støypt inn.

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading