Campus Ullevål blir et kompetansesenter for innovasjon og teknologi innen klima, energi og miljø. I tillegg til kontorlokaler, avanserte laboratorier og annen forskningsinfrastruktur skal deler av tomten transformeres til et grønt og offentlig tilgjengelig bygulv. Bygget er på ca. 36.000 BTA med et frodig, grønt torg, møteplasser for publikum og aktiviteter for barn
Bygget består av to bygg på hhv 7 og 10 etasjer, samt to kjelleretasjer. Det er plasstøpt tom dekke over plan 2 og råbygget er i prefabrikerte betongelement, fasadeelementer i glass/alu og blågrønne tak. Krevende grunnforhold med bl.a kvikkleire, kalkstabilisering og innvendig avstivet svevespunt. Bygget er fundamentert på rammede HP-peler og betongpeler til fjell.
Det var en komprimert samspillsfase på ca fire måneder med samlokalisering med byggherre både i samspillfase i og gjennomføringsfase. I samspillsfasen ble forprosjektet videreutviklet og optimalisert, samtidig som fastpris tilbud ble utarbeidet.
Bygget skal miljøsertifiseres til Breeam Excellent, og vil ha en egen bærekraftstrategi som legges til grunn for prosjektering og utførelse. Denne innebærer blant annet strenge krav til avfallsmengder og ombruk av materialer fra eksiterende bygg på tomten. Fossilfri byggeplass, mål om 20% reduksjon i klimagassutslipp, taksonomikrav. Solceller på tak, i tillegg er det inkludert en spunt-energivegg (forskningsprosjekt)
Prosjektet gjennomføres med Virtual Design and Construction (VDC) som arbeidsmetodikk i prosjektering og produksjon, med Lean/Last Planner, ICE- møter i BIG-room og tverrfaglig bruk av åpen BIM; til kollisjonskontroller, visualisering, mengdeuttak, fremdriftsplanlegging, beslutningsunderlag til byggherre og brukere, KS i prosjektering og produksjon.
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen