c

Skanska og NG Group samarbeider med BI og lanserer utdanning innenfor sirkulærøkonomi

Med tittelen «Avfall som ressurs - Nøkkelen til Bærekraft» samarbeider nå NG Group (Norsk gjenvinning) og Skanska med BI for å tilby en videreutdanning på høyskolen som fokuserer på utnyttelse av avfall og ombruk som en verdifull ressurs.

I en sirkulær økonomi utnytter vi naturressurser og produkter effektivt og så lenge som mulig. I en bransje som vår, med stort forbruk og mye utslipp er dette nøkkelen til en kjappere omstilling til en grønnere næring? Gjennom innovasjon kan vi finne de nye miljøvennlige løsningene og bak enhver innovasjon og utvikling ligger kunnskap. Marit Kindem Thyholt er sjefsrådgiver i Skanska og jobber med sirkulær økonomi i bygg- og anleggsbransjen. Hun er involvert i utviklingen av kurset og forteller litt om bakgrunnen for samarbeidet:

-        Vi har muligheten til å gjøre en betydningsfull påvirkning på samfunnet rundt oss og utfordringene rundt materialknapphet og utslipp, ved økt fokus og bruk av sirkulære løsninger. Derfor er det veldig spennende og helt riktig at vi nå får til et skikkelig bra kurs for selgere, innkjøpere, prosjektledere, mellomledere og de som jobber med produksjon - på tvers av alle bransjer. Egentlig alle som har lyst å bli bedre innenfor fagfeltet og vil ha mer kompetanse, forteller Marit.

Marit Kindem Thyholt

Studieavgiften dekkes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse gjennom bransjeprogrammet for avfall- og gjenvinning. Tanken er å gi kompetanse og innsikt i sirkulære forretningsmodeller, med reelle eksempler fra industrien. Kurset dekker også regulatoriske rammeverk og teknologier som fremmer sirkulærøkonomi. En del av kurset setter også søkelys på innovasjon innen sirkulære forretningsmodeller. Opplæringen foregår online gjennom nettbaserte samlinger og digitale ressurser. Hvert delkurs varer i tre uker, med ukentlige 3-timers samlinger. Man kan delta på ett eller flere kurs og fullføring av alle tre delkurs gir muligheten til å ta en eksamen som gir 7,5 studiepoeng. Kursene er tilgjengelige for påmelding nå. Første kurs starter 28. februar.

-        Kursprogrammet gir en unik mulighet til å forstå og delta aktivt i sirkulærøkonomi og økt avfallsutnyttelse. Jeg synes det er gledelig at vi i Skanska får muligheten til å påvirke til å få flere fremtidige bærekraftsambassadører med dette studiet, og det er fint å få bidra med en rikholdig prosjektportefølje med eksempler. Vi kjenner godt til sirkulære utfordringer og muligheter innenfor plast, betong, metaller, gips, trevirke og mye mer, avslutter Marit.

Du kan lese mer og melde deg på kurset på BI sine nettsider.
Gå videre på denne lenken

 

Denne siden ble sist oppdatert: 09.11.2023